6 persoane cu dizabilitati intelectuale la Bruxelles

21 iunie, Timisoara

6 persoane cu dizabilitati intelectuale la Bruxelles

6 autoreprezentanti* persoane cu dizabilitati intelectuale de la Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara, vor participa in perioada 21-23 iunie la doua evenimente importante la Bruxelles:

1. Vor efectua o vizita la Parlamentul European, ca urmare a castigarii concursului EuropAffiche. Locul I pe Romania a fost obtinut cu lucrarea „Craciunul in Romania, Olanda si Franta”, iar premiul a constat in prezentarea lucrarii si expunerea ei in Parlamentul European, la invitatia domnului Cristian Busoi, Deputat in Parlamentul European. Astazi isi vor prezenta lucrarea castigatoare si vor afla mai multe informatii privind rolul Parlamentului European.

2. Vor participa la conferinta in care se va discuta Raportul Proiectului Zero 2012. Concluziile acestui raport vor fi discutate cu parlamentari europeni, experti in domeniu si organizatii ale persoanelor cu dizabilitati, pentru identificarea unei solutii in anticiparea viitorului Act european privind accesibilitatea.
Raportul Proiect Zero 2012 se angajeaza in mod activ sa protejeze si promoveze drepturile persoanelor cu dizabilitati, prin monitorizarea implementarii la nivel national a Conventiei ONU privind Drepturile Persoanele cu Dizabilitati din intreaga lume si prin identificarea de politici si practici de succes.

Pentru 4 dintre autoreprezentanti, aceasta vizita va fi prima iesire din tara si prima calatorie cu avionul, fiind asteptata cu nerabdare.

„Sunt curioasa cum va fi. Nu am mai fost niciodata in strainatate. (…) De Parlamentul European am auzit la televizor. Ma bucur ca voi merge si eu acolo.” a declarat Dana Mihut, autoreprezentant.

Le uram succes si ii asteptam acasa cu impresii din capitala Uniunii Europene!

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati pagina noastra de Facebook sau de internet www.pentruvoi.ro.