fbpx

6 lucruri inedite despre obiectele de birotica

Sa fim sinceri, timpul petrecut la birou nu este intotdeauna cea mai distractiva parte a zilei. Daca sunteti in cautarea unor lucruri cu care sa va impresionati colegii de munca, in timpul pauzei de cafea, iata cateva amanunte amuzante despre obiectele de birotica:

1. Astronautii folosesc creioane in spatiu.

Creionul nu este folosit doar pentru rezolvarea testelor la scoala. De fapt, astronautii enumera acest instrument simplu pe lista elementelor esentiale pentru o calatorie pe Luna. De ce este creionul atat de special? Deoarece se poate scrie cu el la fel de bine si atunci cand este cu capul in jos sau gravitatia este zero.

2. Revigorati vechile markere cu alcool.

Cand constatati ca markerul dvs preferat incepe sa se usuce, nu va grabiti sa il aruncati la cosul de gunoi. Puteti revigora markerul cu putin alcool. Pur si simplu turnati putin alcool in interiorul markerului pana cand vedeti ca cerneala incepe sa curga. Apoi, puneti capacul inapoi si lasati markerul sa se usuce timp de 15 minute inainte de utilizare.

3. De cate post-it-uri este nevoie pentru a inconjura lumea?

S-a dus vremea in care toate post-it-urile erau de culoare galbena. Acum poti cumpara post-it-uri de aproape orice culoare, model sau forma. V-ati intrebat vreodata de cate astfel de hartii colorate ar fi nevoie pentru a traversa intreaga lume? Ar trebui sa colectati 507.000.000 de post-it-uri pentru a da inconjurul lumii.

4. Folositi folia de aluminiu pentru a ascuti foarfecile.

In mod normal, pastram folia de aluminiu in bucatarie. Dar daca nu aveti alta solutie mai buna, folositi aceasta folie de aluminiu la birou pentru a ascuti foarfecele. Pur si simplu taiati o bucata de folie si veti observa cum lamele foarfecii se vor curata de rugina si vor taia mult mai bine.

5. 85% dintre evidentiatoarele vandute pe piata sunt galbene.

Ca si post-it-urile, evidentiatoarele au evoluat de la nuanta traditionala galbena la un intreg curcubeu de optiuni. Totusi, 85% dintre evidentiatoarele vandute in lume sunt de culoare galbena.  De ce este atat de populara aceasta nuanta fluorescenta? Pentru ca ea este pozitionata in mijlocul spectrului de culori, ceea ce o face sa fie cel mai usor de perceput de persoanele daltoniste.

6. Cele mai comune culori de biblioraft

Cele mai obisnuite culori folosite pentru un biblioraft sunt albul si negrul. In functie de stilul pe care il cautati, veti gasi bibliorafturi si de alte culori.