5 Trucuri de fashion pentru fetele scunde

Ai sub 1.6 cm? Te-ai simtit vreodata trecuta cu vederea in cadrul unor ocazii profesionale sau sociale din cauza inaltimii tale? Daca da, afla ca nu esti singura. Aceasta este o problema cu care se confrunta multe femei din toata lumea.

Din fericire exista cateva trucuri care te pot ajuta sa obtii un efect mai alungit al staturii tale.

1. Poarta haine cu marime potrivita.

Fetele scunde au corpul mai mic si cea mai buna idee de a contracara statura mica este de a purta haine pe corp.
Acest lucru este valabil mai ales in cazul articolelor vestimentare outwear. Nu purta haine largi. Un detaliu neglijat adesea tine de lungimea mansetei. Este important ca lungimea manecii sa se termine exact la incheietura mainii. Daca manecile sunt prea lungi, chiar si atunci cand restul tinutei este corecta, o sa para ca ai imprumutat bluza de la mama sau sora mai mare. Lungimea manecii este cea mai frecventa greseala in garderoba fetelor scunde. Deci rezolva aceasta problema.

2. Evita pantalonii sau blugii cu talie mica.
Nu sunt adecvati pentru o statura mica. Motivul este simplu – fetele scunde, in mod normal (exista si exceptii). au picioare mai scurte. Trebuie sa te asiguri deci ca utilizezi fiecare cm din lungimea piciorului. Pantalonii prea mici, scurteaza jumatatea inferioara a corpului. Daca porti o curea, picioarele vor aparea si mai scurte. In plus, daca ai o talie mai lata, pantalonii cu talie joasa iti vor expune grasimea de pe abdomen.

3. Poarta tinute monocromatice.
Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul “monocromatic”, iata care este definitia. Schemele de culori monocromatice deriva dintr-o singura nuanta de baza si se extind prin umbre si tonuri. Nuantele se obtin prin adaugare de alb si umbre. In moda, tinutele monocromatice sunt recomandate fetelor scunde deoarece ele creaza o coloana de culori, adica exact lungimea de care au nevoie acestea. Asta nu inseamna ca trebuie sa porti o singura culoare din cap pana in picioare. Pur si simplu inseamna sa te joci cu mai multe nuante din aceeasi schema de culori, cu un contrast mic. Pentru cele mai bune rezultate include si incaltamintea in regula monocromatica.

4. Accesoriile trebuie sa fie cat mai simple. Limiteaza-te la cercei simpli si lantisoare. Iarna s-ar putea sa vrei sa adaugi palarii, esartfe si manusi, dar ar trebui sa tii in continuare seama de proportii.

5. Poarta rochii ori de cate ori ai ocazia. Toti stilistii recomanda acest lucru. De ce? Pentru ca acestea creaza o coloana de culoare potrivita care alungeste un corp mic.

Invata sa te imbraci corect si statura scunda nu va mai fi o problema pentru tine.