5 sfaturi despre cum sa iți programezi vacanta!

Turismul in Romania a luat amploare si toata lumea doreste sa calatoreasca in tara dar si in strainatate, catre destinatii la care acum 10-15 ani doar visam! Acum este mult mai simplu si oarecum accesibil pentru orice buget. Modul în care ne programam o vacanta trebuie sa fie unul cât mai simplu datorita evolutiilor tehnologice în ceea ce priveste portalurile hoteliere si agentiile de turism online. Acum intri pe un web site, folosesti un filtru pentru a selecta exact ceea ce doresti, cum ar fi numarul de stele al hotelului, sa fie localizat cât mai pe plaja, sa aibe cel putin mic dejun inclus, transport cu avionul, etc…

Este un lucru minunat si ne usureaza munca destul de mult. La o simpla cautare pe google poti gasi destul de multe web site-uri cu oferte turistice si pachete de vacanta catre orice destinatie din lume.

Am observat un lucru însa, dupa ce ne pregatim toate detaliile despre vacanta în marea majoritate a cazurilor nu stim aproape nimic despre destinatia unde mergem. De exemplu, am fost la Paris si am vizitat Turnul Eiffel însa nu stiam absolut nimic despre el, de ce a fost construit, când a fost construit, etc…Am fost la Roma si am vizitat bazilica « Sf. Petru ». O catedrala enorma, impunatoare si senzationala însa acelas sentiment !

Mergem in vacante doar sa ne facem poze si sa le postam pe canalele de socializare ? In marea majoritate a vacantelor cam asta este filozofia. Insa depinde de fiecare în parte care este obiectivul vacantei sale.

Din experienta, doresc sa va ofer câteva sfaturi utile pentru o vacanta eficienta mai ales când vine vorba de buget.

Dupa ce va decide si destinatia iata ce este recomandat sa faceti :

1 : Alege cazarea pe un web site cu autoritate mare asa cum este Booking.com . De ce ? Aici ai garantia ca sunt prezente cât mai multe hoteluri si vei putea gasi ceea ce doresti.

2 : Cauta recenzii despre destinatie sa nu fie un oras in care numarul infractiunilor este ridicat. De ce ? In general turistii sunt cele mai vulnerabile tinte ale infractorilor marunti. De exemplu, pe litoralul din Bulgaria in fiecare an sunt înregistrare sute de plângeri. Este recomandat sa va informati mai bine si cum va puteti proteja împotriva acestor atacuri.

3 : Cauta recenzii si informatii despre punctele turistice din itinerarul tau.

4 : Cauta recenzii si informatii despre modul de transport catre destinatiile din itinerarul tau. De exemplu, daca doriti sa vizita?i muzeul Luvru din Paris, ar trebui sa stiti cum este mai convenabil, sa mergeti, cu masina si sa platiti 5 euro/ora la parcare sau cu metroul ?!

5 : Cautati recenzii si informatii despre modul de socializare cu oameni din tara respectiva. Acest sfat se refera la calatoriile in strainatate iar multi locatari nu tolereaza turisti din tari în curs de dezvoltare asa cum este Romania.Este recomandat sa stiti cum sa comunicati cu acestia.

La o simpla cautare pe google gasiti multe impresii despre cam orice destinatie. Turistii au început sa puna mult accent pe recenziile gasite si sa tina cont de acestea. Turistii au început chiar sa iubeasca acest lucru si sa împartaseasca din experienta lor si altora.

Un portal de turism pe care noi il recomandam cu placere este Turism365.com . Un loc unde gasiti atat oferte turistice dar si articole utile pentru orice vacanta !

Va mdorim mult succes si o calatorie cat mai placuta.