fbpx

5 reguli pentru a folosi fete de masa cat mai corect pentru mesele festive

Organizarea unei petreceri de sarbatori sau pentru o aniversare poate sa se dovedeasca destul de complicata.

Este nevoie sa acorzi atentie chiar si celui mai mic detaliu, daca iti doresti ca totul sa fie perfect. Aranjarea mesei este una dintre aceste detalii, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca totul arata perfect.

Chiar daca nu pare foarte important, alegerea unei fete de masa potrivite poate sa contribuie la succesul evenimentului organizat de tine. Poti sa gasesti sute de modele, incepand de la cele mai elegante pana la cele mai colorate, asadar, este important sa acorzi atentie detaliilor deoarece acestea pot face diferenta.

Stim cu totii cat de importanta este o fata de masa, iar utilizarea unui model potrivit vine cu o serie de avantaje precum clasa, rafinament, bun gust si te introduce in atmosfera specifica evenimentului organizat. Pentru a o alege pe cea corecta si sa te asiguri ca toate detaliile sunt puse la punct, iata care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont pentru ca totul sa fie perfect:

Fata de masa trebuie sa fie bine calcata si fara cute

Daca iti doresti un aranjament perfect, atunci trebuie sa te asiguri ca fata de masa este bine calcata si nu au ramas cute. In cazul in care sunt cute, acestea vor incomoda invitatii si sunt mari sanse ca paharele sa nu poata sta fix. Asadar, pune in functiune fierul de calcat si asigura-te ca fiecare model de fete de masa este bine calcat.

Asigura-te ca sunt perfect curate

Nimic nu poate distruge aspectul unui aranjament mai tare decat o fata de masa care nu este foarte curata. Pentru un eveniment este mai bine sa folosesti fete de masa noi, sau, daca nu este timp sa faci cumparaturi atunci asigura-te ca sunt bine spalate si nu prezinta nici o pata. O fata de masa patata poate sa taie pofta de mancare a invitatilor mai pretentiosi.

Alege modelul de fete de masa in functie de ocazie

Pentru un eveniment formal, este recomandat sa alegi fete de masa cat mai simple. In cazul in care este vorba despre o sarbatoare precum Craciunul sau Pastele poti alege fete de masa tematice, insa numai in acest caz. In cazul in care evenimentul nu este foarte formal ci doar o adunare in familie atunci poti sa alegi un model care sa fie pe placul tuturor.

Asigura-te ca modelul de fete de masa ales se potriveste cu elementele alese pentru amenajarea mesei

Cu siguranta, in momentul in care faci aranjamentul unei mese, elementele alese trebuie sa se potriveasca stilului ales. De exemplu, nu vei folosi tacamuri din argint pentru o masa informala, cum nu vei folosi nici pahare cu diverse tematici in cazul unei cine de sarbatori formale.

Fata de masa trebuie sa aiba dimensiunea potrivita

Nimeni nu doreste sa se simta incomodat de un detaliu atat de minor. De exemplu, sa calci pe fata de masa pentru ca este foarte lunga sau risti sa tragi totul dupa tine, poate sa ii incomodeze pe invitatii tai. Asigura-te ca lungimea este una potrivita dimensiunii si formei mesei.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand aranjezi masa si alegi fete de masa potrivite evenimentului. Tinand cont de acestea, te vei putea asigura ca totul decurge perfect si fiecare invitat se simte bine.