5 motive pentru a investi intr-un apartament in Sibiu!

Investitiile imobiliare sunt apreciate drept cele mai sigure investitii, sau aproape cele mai sigure. Evident, nu orice investitie imobiliara este sigura. In general, cei care au bugetul necesar pentru o achizitie imobiliara cauta o localitate cu perspective de viitor, cu potential turistic, cu oportunitati de business si cu servicii foarte bine puse la punct.

Pana nu demult, piata imobiliara din Romania se invartea in jurul a 3-4 orase mari: Bucuresti, Timisoara, Cluj sau Iasi. De cativa ani insa, orase precum Sibiu sau Brasov au reusit sa se evidentieze si sa atraga un numar din ce in ce mai mare de investitori. Multi dezvoltatori construiect cladiri noi apartamente de vanzare Sibiu si din ce in ce mai multi oameni care au bani de investit aleg acest oras, iar motivele sunt urmatoarele:

  1. Perspectivele sunt foarte bune si sunt bazate pe o crestere foarte mare in ultimii 2, 3 ani. Sibiul a devenit un adevarat magnet pentru cei care doresc sa construiasca spatii de birouri sau sa dezvolte business-uri, iar acest lucru duce la un adevarat tavalug de crestere economica.
  2. Orasul ofera o multime de oportunitati culturale si de distractie. Exista numeroase restaurante si baruri, teatre, cinematografe si mall-uri in care sibienii isi pot petrece timpul liber.
  3. O investitie imobiliara poate fi o sursa reala de venit. Un apartament in Sibiu poate sa fie mai mult decat un spatiu locativ pentru familia proprietarului. Acesta poate sa fie un instrument extrem de eficient care genereaza castiguri. Prin aplicatii precum Airbnb sau Booking, apartamentul poate sa fie inchiriat in regim hotelier ori de cate ori nu este folosit si poate sa genereze sume destul de mari de bani;
  4. Aerul din Sibiu este mai curat decat cel din alte mari orase ale Romaniei. Astfel, Iasiul, Clujul sau Brasovul sunt devansate de Sibiu, oferind un mediu ideal pentru cei care vor sa isi construiasca o viata aici. Este adevarat ca exista si orase mai putin poluate, insa acestea nu ofera oportunitatile Sibiului.
  5. Oportunitatile sociale sunt foarte bune. Sibiul este un oras cu multe locuri de munca, cu o rata a somajului aproape zero, cu multe locuri linistite pentru promenada si relaxare, cu scoli si gradinite bune si in general, cu elemente care pot contura o viata sanatasa.

Date fiind toate aceste avantaje, faptul ca exista o piata imobiliara prietenoasa, cu costuri nu foarte mari pentru apartamente si case, este cat se poate de convingator. Pretul mediu al unui metru patrat construit este situat intre 650 si 850 de euro iar ofertele imobiliare sunt din ce in ce mai bogate. Tocmai de aceea, daca iti doresti sa investesti in imobiliare, Sibiul poate sa fie o optiune mai mult decat atractiva.