5 motive pentru care se merita sa calatoresti singur macar o data in viata

Sa calatoresti impreuna cu familia si prietenii este minunat. Se creaza experiente si amintiri de neuitat. De aceea sa calatoresti singur poate sa nu ti se para atat de tentant.

Cu toate acestea, exista mai multe motive pentru care se merita sa iei lumea la picior pe cont propriu macar o data in viata.

1. Te vei concentra mai mult pe destinatia in care ajungi. Cand calatoresti singur, lipsa unor persoane familiare cu care interactionezi te determina sa te concentrezi asupra locurilor in care te afli. Acesta este motivul pentru care multi turisti ajung la concluzia ca au amintiri mai intense din calatoriile in care au fost singuri. Atentia lor este focusata pe ceea ce se intampla in jurul lor.

2. Vei intalni mai multi localnici. Avand in vedere ca nu o sa te mai bazezi pe partenerii de calatorie pentru a merge la masa sau pentru diferite activitati, automat te vei indrepta mai mult asupra localnicilor. Va trebui sa interactionezi cu acestia ca sa ajungi la anumite obiective de vizitare, in mijloacele de transport public si in alte zone publice. Vei cauta interactiune umana. Apoi un turist singur pare in general si mai usor de abordat. Daca esti impreuna cu un prieten, exista tentatia sa discutati intre voi mai mult astfel incat cei din afara nu pot intra in vorba atat de usor. Cand esti singur adesea este mai usor pentru cineva sa initieze o conversatie cu tine pe forum.

3. Doar tu alegi ce faci pe parcursul calatoriei. Cand calatorim impreuna cu cineva, deseori suntem mai selectivi in ceea ce priveste sugerarea activitatilor de care speram ca toata lumea se va bucura. Daca vreuna din aceste activitati nu are efectul scontat, pot aparea conflicte sau starea de vina.

Cand calatoresti singur, daca faci o alegere gresita, nu te vei simti vinovat ca distrugi itinerariul si buna dispozitie pentru cineva.

4. Ai control financiar complet. Vrei sa arunci cu banii pe o camera la malul marii? Nu ai decat. Vrei sa cheltui cat mai putin pe mancare? Optiunea ta. Vrei sa te duci doar la muzee si evenimente unde se intra gratuit? Tu faci economii. Fiind un calator solo, ai ultimul si singurul cuvant asupra fiecarui euro pe care il cheltui.

5. Iti gasesti si iti stabilesti propriul ritm. Unul din cele mai importante avantaje atunci cand calatoresti singur este ca programul iti apartine in totalitate. In general viata noastra poate fi dificil de adaptat la orarul altor persoane. Calatorind singur poti merge la filmul care iti place, poti sta ore in sir la muzeul preferat fara ca nimeni sa traga de tine, sa calatoresti cu metroul pana la ultima statie doar de amuzament, sa citesti o carte in camera de hotel fara ca asta sa insemne o pierdere de timp pentru altcineva care te insoteste etc. Calatoresti in ritmul tau, fara comprimisuri.

Acum ca ai aflat de ce se merita sa calatoresti singur, planifica urmatoarea aventura asa cum iti place tie.