5 motive pentru care profilele PVC Salamander sunt cele mai bune

Tamplaria PVC este, fara doar si poate, cea mai eficienta tamplarie de pe piata, atat atunci cand vine vorba despre rezistenta la schimbari mari de temperatura, cat si atunci cand vine vorba despre izolare fonica. Exista mai multe tipui de profile, insa expertii in tamplarie de la Vega Prod Sistem recomanda profilele de tamplarie PVC Salamander .

De ce Salamander?

Pentru ca este unul dintre cele mai iubite branduri de catre arhitecti si constructori. Fabricate in Germania, aceste profile respecta toate standardele europene de calitate si promit o durata de viata de 50 de ani. Daca sunt montate corect, acestea pot sa aduca o multime de avantaje:

  • Ajuta la economii substantiale de energie termica. Tamplaria Salamander ajuta la o izolare termica foarte buna, asigurand confort fara consum mare de energie;
  • Au o rezistenta sporita, facand fata fara probleme temperaturilor scazute, furtunilor sau ploilor de vara;
  • Asigura o intretinere foarte simpla. Cei care au tamplarie Salamander nu trebuie sa isi bata prea tare capul cu intretinerea, simpla stergere a profilelor cu o carpa umeda fiind suficienta.
  • Elimina riscul de aparitie a condensului si de poluare a aerului respirat in casa. Eu acest scop, izolarea cu garnituri se face extrem de bine.

Sfaturi utile pentru protectia tamplariei

Nu este suficienta alegerea unei tamplarii de buna calitate. Daca ai niste geamuri si usi cu tamplarie Salamander si vrei sa te bucuri de ele pentru o perioada cat mai mare de timp, este bine sa respecti o serie de reguli. Ca orice alt element de constructii, tamplaria este supusa uzurii graduale. Tocmai de aceea, trebuie sa fie verificata periodic de cate un profesionist din domeniu, care poate sa remedieze imediat defectiunile aparute in exploatare.

De asemenea, cei de la Vegaprod recomanda:

  • Grasarea tuturor pieselor de eronerie cel putin o data pe an, in asa fel incat sa nu ajunga sa fie uzate din cauza frecarii;
  • Evitarea atarnarii de obiecte de canat si evitarea fortarii deschiderii, mai mult decat permite pozitia de montaj;
  • Evitarea introducerii obiectelor intre rama si canat.

In momentul in care este montata tamplaria PVC, orice profil este echipat cu o folie de protectie utila pentru transport si montaj. Aceasta trebuie sa fie indepartata imediat dupa montaj, deoarece ulterior va fi foarte greu de indepartat, lipindu-se de taplarie.

Daca se respecta aceste reguli totul este ok, deoarece tamplaria PVC nu are nevoie de vopsire, iar curatarea se face simplu, cu apa si detergenti obisnuiti.