5 lucruri pe care trebuie sa le știi despre anvelopele all seasons

1 august 2022
Autor:
Content SEO

După ce echiparea mașinilor cu cauciucuri de iarnă a devenit obligatorie în condiții de carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, tot mai mulți șoferi s-au orientat către anvelopele all season. Principalul motiv îl constituie faptul că astfel nu mai sunt nevoiți să dea banii pe două seturi de cauciucuri – de vară și ide iarnă – și totodată scapă de cozile la vulcanizare în perioada când se înlocuiesc anvelopele de sezon.

Încă sunt controverse pe marginea acestui subiect, așa că am decis să îți prezentăm câteva lucruri clare și verificate despre anvelopele all-seasons.

Marcajul M+S

Primul indiciu după care poți recunoaște un cauciuc all seasons este marcajul M+S inscripționat pe suprafața acestuia. În unele cazuri, marcajul poate fi M.S. sau M&S însă de fiecare dată semnifică același lucru. Mai exact, cele două litere sunt prescurtarea de la „Mud” și „Snow” - adică noroi și zăpadă – iar marcajul înseamnă că anvelopa este testată și omologată pentru astfel de condiții de drum.

De altfel, este esențial pentru un cauciuc all seasons să se comporta bine pe zăpadă și noroi, având în vedere că trebuie să facă față tuturor condițiilor de drum. Doar cauciucurile care au acest marcaj simplu pot fi considerate anvelope all seasons. Cele care nu sunt marcate astfel sunt cauciucuri de vară, iar cele care au marcajul însoțit de un fulg de zăpadă, sunt cauciucuri de iarnă.

Prețurile de achiziție

Cauciucurile all seasons nu sunt nici mai ieftine și nici mai scumpe decât cele de vară sau cele de iarnă. Prețurile sunt cam la același nivel, iar diferențele de la un model la altul sunt date de calitatea produsului. Astfel, este firesc ca un cauciuc all seasons de bună calitate, purtând marca unui producător renumit, să fie mai scump decât unul de același tip, dar de o calitate mai slabă.

Dacă vrei o ofertă pentru orice buzunar, îți recomandăm magazinul online CauciucuriJante.ro. Găsești aici o gamă variată de anvelope all seasons, din care poți alege modelul dorit în funcție de preț, producător, dimensiune și alte criterii.

Durata de viață

Se spune despre cauciucurile all seasons că se uzează mai repede decât cele de iarnă sau de vară, iar unii consideră aceasta un impediment. Este normal ca acestea să se uzeze mai repede, ținând cont de faptul că sunt folosite pe tot parcursul anului, în timp ce cauciucurile de iarnă și cele de vară sunt folosite alternativ, câteva luni pe an.

Dacă ne referim însă la numărul de kilometri parcurși, cauciucurile all seasons au o durată de utilizare ceva mai lungă, datorită adâncimii șanțurilor de pe banda de rulare, care este mai mare decât în cazul anvelopelor standard.

Banda de rulare

Aspectul benzii de rulare a unui cauciuc all seasons diferă de cel al anvelopelor de iarnă și de vară, îmbinând elemente specifice fiecărui model. Mai precis, suprafața de rulare a cauciucului este împărțită în doua zone de aderență - una pentru carosabilul uscat și cealaltă pentru carosabilul umed sau acoperit cu zăpadă ori gheață.

În plus, suprafața de rulare este prevăzută cu caneluri speciale pentru evacuarea apei, dar și cu o serie de crestături mai mici, care îmbunătățesc aderența pe carosabilul alunecos.

Nivelul de zgomot

Având în vedere profilul mai pronunțat al benzii de rulare, cauciucurile all seasons sunt ceva mai zgomotoase vara, pe asfalt uscat, însă acesta nu poate fi considerat un impediment major.

În schimb, sunt mai silențioase în sezonul rece decât cauciucurile de iarnă, care au un profil și mai pronunțat.

 

Așadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie să le cunoști în legătură cu cauciucurile all seasons.  

  

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram