fbpx

5 ani de performante in industria IT amp;C

Anul 2013 a insemnat pentru INSOFT Development & Consulting un pas inainte in implementarea de proiecte majore si consolidarea pozitiei de integrator de sisteme IT complete. Pe parcursul ultimelor 12 luni, gama de proiecte implementate a fost semnificativ diversificata si compania a inceput, de asemenea, derularea mai multor proiecte cu finantare europeana.

Datorita numarului mare de proiecte implementate, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri, INSOFT avand o evolutie constanta, in ciuda provocarilor cu care s-a confruntat pe piata IT&C. Astfel, dupa ce in anul 2012 compania a inregistrat o triplare a cifrei de afaceri, aceasta ajungand la 16,2 milioane de euro, in 2013 compania a continuat pe un trend ascendent obtinand o cifra de afaceri de 20,5 milioane de euro.

Strategia companiei s-a axat pe consolidarea capacitatii de a furniza continuu produse software si servicii IT de calitate bazate pe cele mai moderne tehnologii. Activitatile de cercetare si dezvoltare au avut un rol esential in identificarea si dezvoltarea de noi solutii, contribuind si la imbunatatirea produselor deja existente in portofoliul companiei.

In prezent, INSOFT implementeaza proiecte in Romania, Republica Moldova, Ucraina si Slovacia, iar pentru anul 2014 este vizata extinderea pe pietele din Turcia si Comunitatea Statelor Independente.

„Rezultatele noastre se datoreaza unei strategii de afaceri solide, extinderii continue a expertizei echipei de specialisti si investitiilor consistente in proiecte de cercetare si dezvoltare prin intermediul carora am dezvoltat noi produse competitive la nivel national si international. Toate aceste elemente au condus la crearea unui cadru adecvat pentru implicarea noastra in proiecte importante cu mii de beneficiari, ce au contribuit decisiv la cresterea companiei”, a declarat Cristian Aciubotaritei, CEO INSOFT Development & Consulting.

Un alt element cheie al dezvoltarii companiei pe parcursul anului 2013 a avut in vedere consolidarea echipei de tineri specialisti, ce au un interes crescut pentru utilizarea in activitatea zilnica a celor mai recente tendinte din domeniul tehnologiei. Pentru indeplinirea obiectivelor propuse se estimeaza extinderea echipei, la cel putin 200 de specialisti IT, pana la finalul anului.

“In IT&C este nevoie in permanenta de o viziune proaspata si aceasta trebuie sa fie sustinuta si de un know-how considerabil pentru a putea vorbi despre inovatie in adevaratul sens al cuvantului. Ne-am extins echipa de specialisti, iar acest lucru ne-a permis sa livram mai mult, mai bine si mai rapid la aceleasi standarde inalte de calitate”, a completat Cosmin Zah, Director Executiv INSOFT Development & Consulting.

In semn de recunoastere a importantei proiectelor implementate si a performantelor deosebite in afaceri, in anul 2013 INSOFT a primit mai multe premii nationale si internationale:
– Locul I in cadrul categoriei „Rising Star” –Deloitte Technology FAST 50 Central Europe 2013 – pentru cea mai accelerata ascensiune la nivel regional;
– Romanian Investors Forum 2013 –Premiu pentru recunoasterea meritelor in inovatie;
– Best in Biz Awards EMEA 2013 –Trofeul de bronz pentru cea mai spectaculoasa evolutie in afaceri din anul 2012.

Inovarea, planificarea strategica, dezvoltarea portofoliului de produse si consolidarea parteneriatelor vor ramane elementele cheie ale strategiei de dezvoltare a companiei INSOFT Development & Consulting si pentru anul 2014.