fbpx

43 dintre copiii din Romania nu practica niciun sport

In scolile din Romania, orele de sport sunt sub media tarilor din Uniunea Europeana. Astfel, elevii din clasele 1-7 fac 2 ore de sport pe saptamana, elevii de clasa a 8-a fac 1 sau 2 ore de sport pe saptamana (in functie de profil), iar elevii din clasele 9-12 fac doar o ora de sport pe saptamana. Acest lucru este cauzat nu doar de programa scolara, ci si de lipsa salilor de sport. Astfel, in Bucuresti, 7% din cele 400 de scoli nu au sali de sport unde elevii si profesorii sa isi desfasoare activitatea.

Jumatate dintre elevii din Romania au scutire la orele de sport, astfel 43% dintre copii nu practica nicio activitate sportiva, si doar 14% practica sport in afara orelor de educatie fizica desfasurate la scoala.

Consecintele lipsei sportului la copii sunt cat se poate de serioase. Obezitatea a devenit factor de risc in 3 din 4 boli, iar 1 din 2 copii are probleme cu greutatea corporala, numarul acestora crescand cu 18% in ultimii zece ani. Mai mult, 8 scolari din 100 sunt supraponderali, adica au o greutate cu 20% mai mare fata de cea normala.

Preda Publishing a realizat un infografic in care a adunat toate aceste date.

Preda Publishing este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului, in toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondata in 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promoveaza un stil de viata sanatos, bazat pe miscare, dieta echilibrata si respect pentru natura. In prezent, oferta Preda Publishing este structurata pe urmatoarele colectii:

iRun, colectie dedicata alergarii, fie ca este vorba de pista sau alergari montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colectie dedicata ciclismului
iTri, colectie dedicata triatlonului, sport ce capata din ce in ce mai multi adepti in Romania
iBall, colectie dedicata fotbalului si eroilor sai
iClimb, colectie dedicata alpinismului si iubitorilor muntelui
iLegend, colectie dedicata legendelor sportului.