4000 de beneficiari ai proiectului “Impreuna pentru Inimile pacientilor sociali!”

13 octombrie 2017
Autor:
Fundatia Regina Maria

”Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali” – Proiectul va avea in total peste 4000 de beneficiari – pacienți fără venituri si fara asigurări medicale precum și pacienti cu venituri foarte mici si familiile lor. Pacientii vor avea acces la servicii medicale gratuite sau subventionate de cardiologie, de identificare a bolilor metabolice și de prevenire a cancerului mamar.

Fundația Policlinici Sociale Regina Maria lansează împreună cu Servier România proiectul ”Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali”.

340 de pacienți vor beneficia de servicii medicale in decursul primului an, urmand ca in  urmatorii 3 ani, pana la 4000 de beneficiari directi si indirecti (pacienti si familiile lor) vor fi ajutați de acest program care ofera servicii medicale gratuite în domeniul cardiologiei, al bolilor metabolice și a prevenției cancerului mamar. Pacienții sunt persoane fără venituri, asigurări sociale dar și cu venituri foarte mici din zona București, Muntenia și Oltenia. Serviciile medicale vor fi accesibile în cadrul policlinicilor Fundației (Baba Novac și Sala Palatului).

Proiectul se desfășoară în perioada septembrie 2017 – septembrie 2018 și are ca obiectiv primordial îmbunătățirea  sănătății unui segment semnificativ de pacienți care, altfel, nu ar avea acces la servicii medicale de specialitate. Practic, prin crearea unui pachet complet de investigații cardiologice constând în consultație, ecografie cardiacă, analize și test de efort, 120 de pacienții cardiaci incluși în proiect vor beneficia pentru prima oară de un screening complet care va putea ajuta la stabilirea unui tratament adecvat. Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces nu doar în România dar și la nivel mondial, de aceea șansa acordată acestor pacienți și familiilor lor este semnificativă.

Un alt obiectiv inclus în proiect este cel prin care 120 de pacienși vor avea acces la servicii medicale gratuite de depistare precoce și monitorizare a bolilor metabolice (diabet, obezitate). Vor beneficia de analize specifice pentru diabet si alte boli metabolice precum glicemie și glucoza glicozilata, profilul lipidic și alte analize de obezitate si li se va stabili și planul de tratament.

În cadrul proiectului ”Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali”, se va achiziționa un ecograf performat care va permite depistarea la timp a diferitelor patologii, urmând ca peste 3000 de pacienți din toată țara să beneficieze de ecografii. În plus, 100 de paciente vor fi incluse gratuit în program pentru un screening de prevenție a cancerului mamar prin servicii de imagistică oferite de acest ecograf performant de ultimă generație.

Dr cardiolog Wargha Enayati: ”Accesul pacienților fără venituri sau cu venituri mici la servicii medicale performante, de specialitate este esențial. Deși există un sistem privat de acordare a acestor servicii, adiacent celui public, în contextul sărăcirii accentuate, un segment larg de oameni nu își permit  servicii medicale de screening, prevenție sau de stabilire a unor tratamente adecvate. De aceea, proiectul ”Împreună pentru Inimile Pacienților Sociali”, prin achiziționarea ecografului și miile de beneficiari ai serviciilor va aduce un strop de bine pacienților”.

 

####

Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite  persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna.

În 2017, Servier România împlinește 25 de ani de activitate în care și-a propus să contribuie nemijlocit la progresul medicinei din România, în beneficiul pacienților și al comunității medicale deopotrivă. Servier este o companie farmaceutică internațională condusă de o fundație non-profit cu sediul central la Suresnes (Franța). Cu o prezență internațională în 148 de țări, Servier angajează 21 000 de oameni în întreaga lume. Creșterea companiei provine din căutarea constantă a inovației în cinci arii de excelență: boli cardiovasculare, diabet, cancer, boli imuno-inflamatorii, și boli neuropsihiatrice. Fiind complet independent, Grupul Servier reinvestește 25% din cifra sa de afaceri în cercetare și dezvoltare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram