4 sfaturi de ținut minte atunci când ești fotograf de eveniment

Titlul de fotograf de eveniment nu sună neapărat foarte atrăgător și entuziasmant, însă rolul acesta are mult mai multe provocări de înfruntat decât realizarea unor simple fotografii unor persoane. Fiecare eveniment are provocările sale specifice, astfel că trebuie să gândești mereu inovativ și să fii deschis la schimbări.

Unii clienți vor dori o serie de fotografii tip reportaj, în care oamenii interacționează, în timp ce alții îți vor solicita să te concentrezi pe locație. Indiferent de focusul clientului, este important să fii pregătit. De aceea, alături de profesionistul în domeniu Gabriel Comănescu, în rândurile de mai jos ți-am expus 4 sfaturi de ținut minte pentru un fotograf de eveniment.

Expunere

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți construiești o reputație, pentru ca astfel oamenii să știe de tine, ne povestește Gabriel Comănescu, specialist și în fotografia de eveniment.

Poți opta pentru promovare în mediul fizic sau online, dar este important ca fiecare job pe care îl vei avea să fie tratat cu seriozitate, pentru ca să fii recomandat unui viitor client.

Construirea relației

Odată ce ai primit o ofertă, este important să discuți cu clientul privitor la dorințele și așteptările sale de la tine. Unii clienți vor fi mai specifici, în timp ce alții nu vor știi exact ce își doresc.

Cu toate acestea, fii sigur că vei avea discuții cu clientul, pentru că nimic nu este mai dezamăgitor decât să livrezi niște fotografii care nu sunt ceea ce clientul își dorea.

Analizează locația

Este important ca înainte de începerea evenimentului să te asiguri că îți cunoști spațiul în care îți vei desfășura activitatea. Astfel, nu numai că nu vei avea surprize neplăcute, dar vei identifica și cele mai bune unghiuri și poziții din care să efectuezi fotografii.

În plus, te vei asigura că vei putea realiza fotografii cu locația în care se va desfășura evenimentul, înainte ca acesta să se desfășoare.

Fii rapid

Este important să nu întrerupi sau afectezi desfășurarea evenimentului atunci când vei realiza fotografiile. Încearcă să te miști cât mai repede atât în interacțiunea cu invitații la eveniment, cât și cu imortalizarea acestora. De asemenea, asigură-te că vei edita și vei livra fotografiile cât mai rapid posibil.