fbpx

4 motive esențiale pentru care chiar ai nevoie de un email dedicat companiei

În mediul de business, prima impresie contează întotdeauna. Dincolo de portofoliul de produse, de calitatea sau de eficiența acestora, imaginea companiei este cea care primează atunci când se inițiază o discuție sau un contract de business.

Fie că este vorba de clienți business to business, fie că este vorba despre clienți fizici, este necesar să le pui la dispoziție o adresă de email prin care pot lua legătura cu tine, pentru a-ți transmite întrebări sau pentru a iniția chiar contracte de afaceri.

Folosirea unui serviciu de email hosting, adică crearea unei adrese personalizate de email cu domeniul companiei tale, este crucială pentru a transmite încredere și profesionalism. Un email venit de pe o adresă de forma [email protected] va fi întotdeauna mult mai credibil și mult mai apreciat de către clienți decât unul primit de pe o adresă de email normală creată cu ajutorul Yahoo Mail sau Gmail.

Poți crea adrese de email personalizate pentru fiecare membru al echipei tale (de exemplu: [email protected]) sau pentru fiecare departament din compania ta (de exemplu: [email protected]) foarte ușor și rapid accesând: https://www.hostx.ro/gazduire-site/business-email-hosting.html

Mai jos îți expunem 4 motive esențiale pentru care chiar ai nevoie de un email dedicat companiei tale:

  1. Construiești o imagine credibilă și profesionistă pentru compania ta

Un email trimis de pe o adresă care se termină cu @gmail.com sau @yahoo.com de către un angajat de al tău către un client are multe șanse să nu fie luat în serios și să fie considerat spam. Este clar, mai ales atunci când discuți cu clienți b2b și încerci să închei anumite contracte, că o companie care nu are o adresă de email personalizată cu numele său nu va impune respect și încredere.

La rândul lor clienții care vor să ia legătura cu tine pentru anumite situații nu vor avea încredere să te contacteze sau vor considera că ceea ce oferi nu este de calitate dacă folosești o adresă de Gmail sau Yahoo Mail.

  1. Ai un instrument eficient pentru gestionarea corespondenței atât în cadrul companiei, cât și în exterior

Folosind un email hosting, toți angajații tăi vor avea o adresă de email personalizată cu numele domeniului companiei. Nu numai că te vei asigura că toate comunicările vor fi oficiale, dar pe măsură ce se schimbă componența echipei tale vei putea să elimini, să limitezi sau să dai acces unor noi angajați.

Toate emailurile care vin și pleacă în numele companiei tale vor fi stocate în același loc și le vei putea monitoriza eficient.

În plus, se pot crea adrese pentru fiecare departament în parte ([email protected], [email protected], [email protected], etc) astfel încât vei avea organizate toate emailurile pentru un anumit topic.

  1. Crești eficiența și productivitatea echipei tale

Dincolo de încredere și profesionalism, folosirea unui serviciu de email hosting aduce multe alte funcționalități ce vor ajuta la organizarea și eficiența muncii în echipă. Angajații tăi vor face schimb de informații, fișiere, contacte, note extrem de ușor iar sistemul de chat intern va asigura un flux facil pentru munca la proiecte comune.

  1. Ai încă un instrument de marketing

De la numele adresei de email până la semnătura de la finalul acestuia, numele companiei tale va apărea peste tot. Astfel, clienții vor reține foarte ușor cu cine comunică și vei putea consolida marca ta. În plus, pentru acest instrument de marketing investiția este minimă, însă beneficiile sunt pe termen lung.