fbpx

4 activități de neratat atunci când mergi în Paralia Katerini

Grecia este renumită pentru plajele sale cu nisip fin și apă limpede. Dar Paralia Katerini este o zonă cu adevărat specială, cu o frumusețe aparte.

Paralia Katerini Grecia – Paradisul de pe plajă

Paralia Katerini se află în partea de est a regiunii Pieria din Grecia, pe coasta vestică a golfului Thermaic. Se află la doar 8 kilometri de centrul orașului Katerini, chiar la baza Muntelui Olimp.

Paralia Katerini se traduce chiar prin ”Plaja Katerini”. Așadar, renumele său este pe bună dreptate. Plajele au un nisip extraordinar de fin, cu o culoare care strălucește în razele soarelui grecesc. Apele nu foarte adânci sunt atât de limpezi și albastre încât au câștigat chiar distincția ”European Blue Flag”. Această distincție este una dintre cele mai recunoscute la nivel global în ceea ce privește calitatea apei. Iar apele din Grecia sunt cu siguranță unele dintre cele mai spectaculoase și fermecătoare.

Daca esti in cautare de oferte de vacanta in Grecia 2021, iata ceea ce trebuie sa stii despre Parakia Katerini.

Până la plajele parcă destinate chiar zeilor Olimpului trebuie să străbați doar 700 de kilometri de la București, adică aproximativ 10 ore cu mașina. Din Meteora durează doar puțin peste 2 ore, iar din Atena ajungi în Paralia Katerini în doar 4 ore. Oriunde te poartă pașii, această zonă minunată a Greciei parcă te invită să o vizitezi.

În Paralia Katerini poți găsi două plaje. Ai crede că este una singură, deoarece acestea sunt atât de aproape. Aceste plaje sunt preferate în special de familiile cu copii sau de cuplurile liniștite, mai ales dacă nu sunt prieteni prea buni cu înotul. Adâncimea apelor este una mică, iar plaja intră în mare lin, parcă cu grijă să nu deranjeze nuanțele de albastru care se joacă sub ochii turiștilor.

Activități de neratat în vacanța ta în Paralia Katerini

Paralia Katerini, deși este o stațiune cu plaje liniștite, este renumită pentru energia zonei. Aici se găsesc o mulțime de taverne, restaurante, baruri și chiar și cluburi sau discoteci în care se petrece până dimineață. Iar prețurile sunt pentru toate buzunarele – de la studenți în căutare de distracție, până la familii cu venituri stabile. Grecia este primitoare pentru toți!

Cel mai aproape, chiar în Paralia Katerini, puteți vizita biserica închinată Sfintei Paraschiva. Aceasta a fost construită în anul 1993, iar culoarea sa de un alb imaculat contrastează cu verdele-albăstrui al mării care este atât de aproape.

În ceea ce privește divertismentul, Paralia Katerini vă așteaptă cu o pistă de karting pentru copii și adulți, o zonă de shopping care poate concura chiar cu centrele comerciale ale marilor orașe europene, dar și un parc de distracții acvatic. Mai mult, aici puteți găsi și un parc cu o vegetație bogată, pentru atunci când soarele arzător din Grecia vă copleșește.

Apoi, la foarte mare apropiere, vă așteaptă o mulțime de obiective turistice care abia așteaptă să fie descoperite: Orașul Edessa, Meteora cu ale sale mănăstiri impresionante, insula Skiathos, Muntele Olimp, Atena sau Salonic.

Acestea sunt excursii de o zi pe care le puteți organiza chiar din proprie inițiativă sau cu ajutorul agențiilor din Paralia Katerini. Costurile nu sunt deloc ridicate, iar peisajele și experiența sunt potrivite pentru orice vârstă.

Chiar dacă la prima vedere Paralia Katerini pare o stațiune modestă, aceasta nu dă greș în animarea turiștilor și în crearea unei vacanțe inedite, all-inclusive.