fbpx

37 000 de euro pentru Ulcica cu garoafe a lui Luchian si 30 000 de euro pentru Tulpanul roz de Tonitza

Licitatia organizata de Casa de licitatii si Galeria de arta AraArt in data de 3 decembrie la Casa Capsa s-a incheiat cu un numar neasteptat de obiecte de arta adjudecate de noi proprietari. Lucrarea vanduta cu pretul cel mai mare (37.000 euro) a fost Ulcica cu garoafe, semnata Stefan Luchian.

Iar lucrarea cu cei mai multi pasi de licitare a fost Micuta din mahala de Nicolae Tonitza, licitata in 7 pasi si adjudecata pentru suma de 2200 euro. De altfel, Tonitza a fost cel mai licitat artist al licitatiei, fiind adjudecate toate cele 4 lucrari scoase la licitatie: lucrarea Tulpanul Roz s-a licitat in 5 pasi, fiind adjudecata pentru suma de 30.000 de euro, Lipoveanca s-a licitat in 3 pasi, ajungand la suma de 12.000 de euro, iar grafica Tristete a fost adjudecata cu pretul de pornire de 800 de euro.

Tot la capitolul lucrarilor adjudecate in mai multi pasi de licitare se inscrie si lucrarea Mahalaua Baratiei de Samuel Mutzner, adjudecata cu 1000 euro, dupa 3 pasi de licitare. Mutzner a mai fost prezent in licitatie si cu lucrarea Lectura, adjudecata pentru suma de 4000 de euro.

Tot in categoria autori foarte cautati se inscriu si Ion Tuculescu, ale carui lucrari (Golful Balcicului si Geamia din Balcic) au fost adjudecate pentru cate 1300 de euro fiecare, alaturi de Jean Cheller ale carui peisaje de iarna (Mahala inzapezita, respectiv Strada inzapezita) au fost adjudecate pentru suma de 2600 euro, respectiv 1700 de euro.

Notabile mai sunt lucrarile infatisand peisaje de poveste – Venetia semnata Nicolae Darascu, adjudecata pentru 4000 de euro si Delta semnata Constion, adjudecata pentru 1500 euro. De asemenea, important de mentionat este si tabloul religios, semnat Nicu Grigorescu si realizat de acesta la numai 18 ani, adjudecat pentru suma de 6500 de euro.

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt.
***
Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.