30 de echipe din Romania sunt inscrise in cursa pentru 20 000 EURO a programului UPPP initiat de Grupul MOL

In data de 22 Octombrie, reprezentantii Grupului MOL, companie internationala de top din domeniul petrolului si gazelor cu sediul la Budapesta, au fost prezenti la Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti pentru o intalnire cu studentii acestei institutii. Inscrierea in competitie a fost un real succes, s-au inscris 972 de echipe din cele 27 de universitati de profil selectate din 14 tari, din Marea Britanie pana in Orientul Mijlociu, iar in Romania, 90 de studenti isi vor testa cunostintele in cadrul competitiei UPPP. De altfel, studentii si absolventii de la facultatile cu profil geotehnic au avut ocazia sa discute cu directorii de resurse umane din Grupul MOL, in cadrul unor interviuri-fulger si au incercat sa obtina sansa de a fi acceptati intr-un program de internship in cadrul Grupului. 516 studenti au acceptat aceasta provocare, sub motto-ul: Inscrie-te daca ai curaj!

“Suntem foarte incantati de succesul international pe care l-a inregistrat platforma UPPP si dorim sa le multumim pe aceasta cale tuturor studentilor care ne-au acceptat provocarea. Programul de recrutare UPPP se adreseaza studentilor care sunt deschisi oportunitatilor reale si carora nu le este teama sa se inscrie intr-o competitie de asemenea anvergura, motiv pentru care am initiat astfel de intalniri in care sa ne prezentam compania” – a declarat Carmen Becker, Director Resurse Umane MOL Rominia.

Competitia este alcatuita din doua runde: in prima etapa, in faza de simulare on-line, participantii trebuie sa rezolve scenarii virtuale din sfera industriala si strategica. In cea de-a doua etapa, jocul se desfasoara in timp real intre primele zece echipe clasate, in perioada 9-11 decembrie la sediul Grupului MOL din Budapesta. Primele trei echipe clasate vor castiga un premiu de aproximativ 20.000 EUR si oportunitatea de a se alatura echipei Grupului MOL pentru o perioada de 18 luni. Programul UPPP va incepe in 2015.

Despre concursul UPPP
UPPP este o competitie ce are ca scop promovarea MOL Group in randul studentilor si absolventilor relevanti pentru domeniul Explorarii si Productiei. Numai studentii din cadrul facultatilor desemnate au posibilitatea de a se inscrie in concurs. In prima faza, echipele vor trebui sa concureze in mediul online, rezolvand probleme din sfera industriala si strategica. Studiile de caz sunt probleme reale cu care Grupul MOL s-a confruntat in Pakistan, in domeniul Explorarii si Productiei. Cei mai bine clasati vor avea apoi sansa de a concura in cadrul unei finale transmise in timp real. Cele mai bune echipe vor castiga premii in valoare totala de 20.000 EUR si sansa de a fi recrutate in cadrul Grupului MOL. Studentilor care nu sunt in ani terminali li se va oferi sansa sa participe la traininguri sau internship-uri in perioada verii.

Despre programul de recrutare UPPP
Programul UPPP se intinde pe o perioada de 18 luni si este adresat tinerilor profesionisti din sectorul geotehnic. Bazat pe patru piloni, in timpul perioadei petrecute in cadrul sau, tinerii recruti vor dobandi experienta prin practica si training-uri. In perioada desfasurarii programului se urmareste atat dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale, cat si a cunostintelor tehnice. Programul ofera acces in unitatile de Explorare si Productie ale Grupului MOL,dar si prezenta la sediul central din Budapesta.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari si aproximativ 29.000 de angajati in intreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experienta in explorarea si productia de hidrocarburi, avand in prezent operatiuni de productie in 8 tari si activitati de explorare in 13 tari. Grupul controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de peste 1.700 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 11 tari.