3 sfaturi pentru frumusețea și protecția corpului la plajă

9 iulie 2018
Autor:
Smart Romtrading SRL

Vara reprezintă pentru mulți dintre noi anotimpul concediilor și al vacanțelor pe malul mării. În încercarea de a scăpa de arșița soarelui din orase, lumea ia cu asalt plajele primitoare de pe malul Mării Negre și nu numai.

Cu toții am așteptat venirea verii, deoarece este singura perioadă a anului în care putem obține un bronz natural cât mai atrăgător. Totuși, expunerea la soare poate avea și efecte, iar site-ul DePlaja.ro ne atrage atenția asupra câtorva aspecte importante ale expunerii la soare, ignorate de multe ori.

Machiajul la plajă sau la piscină
Machiajul poate fi un subiect tabu când vine vorba de plajă sau piscină, însă în această vacanță am descoperit că nu trebuie să fie așa. Cea mai simplă soluție este să renunțăm în totalitate la machiaj. Acesta este un sfat bun, mai ales dacă îți place mult să înoți. Produsele rezistente la apă sunt greu de demachiat, îți solicită prea mult pielea și pot genera, în timp, riduri.

Dacă însă nu ești o înotătoare înrăită și preferi doar să te bălăcești (fără să intri cu totul în apă), atunci poți încerca un machiaj ușor de plajă sau de piscină. Poți încerca machiajul cu tuș de ochi. Atenție! Pentru a fi vizibil, va trebui să trasezi o linie mai groasă decât de obicei, mai ales dacă nu vei folosi mascara. Și este recomandat să nu folosești, pentru că linia de tuș îți va da intensitatea privirii de care ai nevoie. Eventual folosește un creion sau un fard pentru sprâncene, pentru a le da ceva mai multă culoare.

Nu folosi fond de ten, pudră și orice alte produse care încarcă tenul; singura recomandată este crema de plajă cu SPF ridicat. În cazul în care te confrunți cu petele pigmentare, poți încerca un fond de ten cu textură ușoară și cu SPF ridicat (minimum 30), dar asta doar în cazul în care petele tale sunt mega-vizibile și te deranjează teribil. În loc de ruj, poți încerca un blasam de buze care conține puțin pigment, pentru a da o tentă de culoare buzelor tale. Cam acestea ar fi cele mai importante aspecte ale machiajului la plajă.

Protejați-vă sânii de soare
Deși bronzul este un „accesoriu” foarte căutat, mai ales de către femei, trebuie reținut că medicii nu agreează ideea bronzării integrale a corpului, recomandând evitarea expunerii îndelungate la soare, iar a sânilor, în mod special. Majoritatea femeilor au îmbrățișat moda top-less în expunerea la soare, fără să conștientizeze riscurile unei astfel de expuneri.

Pe lângă aspectul colorat și sexy al pielii, soarele ne poate aduce nenumărate dezavantaje. Spre exemplu, sânii sunt primii care au de suferit după expunerea la soare, considerând radiațiile solare care ne agresează, din ce în ce mai puternic, în ultimii ani.

După ce o lungă perioadă de timp ne-am luptat cu idei preconcepute vis-a-vis de expunerea top-less a femeilor la soare, în prezent, auzim tot mai des, din partea specialiștilor, sfaturi legate de protecția adecvată a sânilor în momentul bronzării. Părerile sunt împărțite, însă: în timp ce unii medici recomandă cu înverșunare evitarea expunerii sânilor la razele solare, alții acceptă ideea de top-less sub rezerva de a respecta condițiile de protecție împotriva radiațiilor.

Pentru a înțelege și mai bine sfaturile legate de interzicerea expunerii sânilor la soare, trebuie să știți că pielea sânilor este foarte sensibilă, neobișnuită cu razele agresive ale soarelui, dat fiind faptul că sânii sunt acoperiți și protejați de haine, în tot timpul anului. Mai mult decât atât, sânii nu prezintă celule pigmetare care să reziste efectelor nocive ale soarelui, arzându-se mult mai ușor decât restul pielii. La fel, razele ultraviolete pot declanșa dezechilibre hormonale, favorizând producerea unei cantități mari de estrogen.

Expunerea irațională a sânilor la soare îi poate afecta, în sensul creării premiselor pentru apariția cancerului mamar. Așadar, se impune evitarea expunerii sânilor la soare pentru femeile care au suferit anumite intervenții chirurgicale, cum ar fi reducție mamara sau implanturi mamare, precum și pentru cele care au fost depistate cu noduli sau chisturi în zona sânilor, cu scopul evitării extinderii celulelor bolnave în restul zonelor mamare.

Dacă, totuși, riscați în obținerea unui bronz uniform, prin expunerea top-less la soare, obligatoriu se recomandă folosirea unui creme cu factor de protecție foarte ridicat împotriva razelor solare ultraviolete. De asemenea, expuneți-vă sânii la soare doar în intervalele permise 07.00 – 10.00 si 17.00 – 20.00.

Nu numai sânii sunt afectați după o expunere îndelungată la soare, ci și restul corpului, creându-se riscul apariției cancerului de piele sau a melanomului malign, în termeni de specialitate.

Pentru a preîntâmpina apariția efectelor nedorite ale expunerilor la soare, se recomandă o hidratare cât mai atentă a pielii, atât prin folosirea unei loțiuni de plajă cu factor de protecție solară, a loțiunilor sau cremelor după plajă și prin consumul unei cantități cât mai mari de lichide, peste 3 – 4 l/zi. Nu riscați sănătatea sânilor în schimbul bronzului efemer!

Și părul are nevoie de protecție solară
Perioada verii și, mai ales, cea a vacanței la mare este foarte dificilă pentru părul tău. El se confruntă cu anumiți factori de mediu care au efecte negative asupra sa: apa sărată a mării, briza, radiațiile solare. Nu este indicat ca în această perioadă să folosim fixativ sau spumă de păr, întrucât ele slăbesc și mai mult gradul de protecție al firelor.

În fiecare dimineață ar trebui să aplicăm un balsam care să nu necesite clătire („leave-in”). În comerț există și produse de acest fel sub formă de spray, mult mai ușor de utilizat, care prezintă totodată și factor de protecție solară. În cazul părului scurt este benefic un gel de păr pentru protecție împotriva radiațiilor.

Vârfurile sunt cele mai afectate de soare și apa mării, așa că produsul trebuie aplicat în special în această zonă. Părul trebuie spălat zilnic cu un șampon de calitate, care curăță foarte bine, îndepărtând depunerile de sare, nisip, clor etc. Întrebuințează apoi un balsam normal care după 2-3 minute se clătește, iar la final se aplică balsamul „leave-in”.

Dacă ai norocul să te bronzezi pe o plajă dotată cu dușuri este bine ca după ce ieși din mare, să-ți ții părul câteva minute sub jetul de apă. În felul acesta, menținerea sării pe firele de păr va fi împiedicată. Este bine să-ți protejezi capul cu o pălărie în timpul orelor când soarele este puternic, chiar dacă stai sub o umbrelă, deoarece aceasta nu reduce îndeajuns intensitatea radiațiilor solare.

Concluzie
Sperăm că v-au fost utile aceste sfaturi și vă invităm și pe blog pentru mai multe informații utile. Chiar dacă gândul ne este doar la distracție, nu trebuie să uităm de protecția solară în timpul vacanței de vară, pentru că doar astfel vom putea evita efectele nocive ale expunerii la soare. Vă urăm o vacanță de vis!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram