fbpx

3 sfaturi ESENȚIALE pentru grădinarii ce caută motocositoare performante

Nu lăsa primăvara să te ia prin surprindere anul acesta! Ca un gospodar iscusit ce ești, începe pregătirile înaintea tuturor pentru a te putea bucura de oferta impresionantă de produse la articolele de grădinărit. Mai mult, dacă nu ai avut până acum ocazia să faci achiziții utile, este momentul să investești în cele mai bune unelte la prețuri surprinzătoare, de început de sezon. 

În situația în care locuiești la casă și ai o curte ori ai un teren viran pentru care încă îți faci planuri de construcție, cele mai utile ustensile de grădinărit pe care trebuie să le achiziționezi sunt o motocositoare profesională și o mașină de tuns iarba. Beneficiile unei asemenea investiții pe termen lung sunt, cu siguranță, atractive pentru orice grădinar ce dorește să aibă cea mai bine întreținută curte din împrejurimi.

Iată trei sfaturi de care să ții cont atunci când studiezi oferta de motocositoare:

  1. Aspectul grădinii tale este, poate, primul și cel mai frecvent motiv pentru care este nevoie să investești într-o motocositoare profesională multifuncțională. Dacă nu știi către ce să te orientezi, vezi aici cele mai bune prețuri la o gamă variată de astfel de unelte. Ține, însă, cont de durabilitate, de flexibilitate și de funcțiile specifice ale acestora. De exemplu, dacă alegi o motocoasă electrică, ia în considerare că trebuie să o ții conectată la priză atunci când o folosești, dar este, totuși, puțin costisitoare.
  2. Tunsul ierbii din grădină sau de pe terenul tău reduce, de asemenea, posibilitatea răspândirii insectelor dăunătoare care ar putea să-ți distrugă gazonul și orice plante, pomi sau flori. Cu ajutorul unei motocositoare de umar, mult mai flexibilă și mai ușor de utilizat decât cea mare și cu roți, poți ajunge în colțuri sau în locuri strâmte, umbrite și mai puțin accesibile, de unde s-ar putea răspândi dăunătorii. Orientează-te către cea pe dimensiunile potrivite înălțimii tale, dar și a perimetrului în care urmează să o folosești.
  3. Pentru suprafețele mari pe care vrei să le cureți odată cu venirea primăverii ori pe care le pregătești de plantații noi sau chiar construcții, recomandate sunt motocositoarele pe benzină, ce pot acoperi o arie mai mare de teren. La o căutare mai atentă și mai informată, poți descoperi câteva atribute ale acestora care te vor ispiti mai mult decât prețurile ieftine. Mai mult, o motocositoare în 4 timpi îți oferă posibilitatea de a tăia iarba rapid și în funcție de condițiile terenului, ceea ce o face mult mai fiabilă și mai rezistentă în timp.

În încercarea de a găsi cele mai bune unelte de îngrijire a grădinii, ia în considerare aceste sfaturi, ce îți vor face alegerea mai ușor de făcut. Ține cont de caracteristicile terenului și de particularitățile meteorologice pentru a alege cea mai bună motocositoare profesională.