3 motive pentru care vizitele la dentist sunt EXTREM de importante

10 aprilie 2023
Autor:
Content SEO

Vizitele la medicul dentist fac parte din obiceiurile pentru o igienă orală sănătoasă. Motiv pentru care se recomandă astfel de controale de cel puțin 1-2 ori pe an.

Poate că teama de medicul stomatolog ne ține pe loc sau pur și simplu ne-am obișnuit să ne tratăm singuri durere, însă specialistul te va ajută să ieși dintr-o situație neplăcută, plus că vine cu sfaturi pentru întreținerea dinților pe o perioada lungă de timp.

În cazul în care te-ai întrebat cum decurg aceste vizite sau ce se întâmplă în timpul unui consult stomatologic de rutină, iată că nu mai este un secret.

1. La un cabinet stomatologic ți se va evalua starea dinților și a gingiilor 

De obicei, se începe cu examinarea gâtului și a musculaturii masticatorii, astfel se poate descoperi dacă pacientul suferă de bruxism. Și se mai urmăresc eventualele umflături sau deformări la nivelul ganglionilor.

În faza incipientă poate descoperi, dacă sunt carii dentare. Iar în cazurile avansate se poate stabili un tratament pentru orice altă problemă din cavitatea bucală, precum proteze dentare sau implantul dentar.

Totodată medicul îți va recomanda o igienizare profesională pentru a scăpa de tartrul dentar și pentru a curăța în profunzime placă dentară acumulată.

2. Igienizarea profesională

Medicul dentist îți va oferi informații suplimentare, dacă este nevoie, despre cum poți îmbunătăți igiena orală și ce zone necesită o atenție mai mare în timpul periajului dentar.

Pentru o igienizare profesională completă se parcurg următoarele etape:

  • detartrajul  (prin care se îndepărtează manual tartrul și placă bacteriană de pe dinți, din marginile gingiilor și chiar subgingival)
  • periajul profesional (se face cu ajutorul unei periuțe cu o pastă de profilaxie și are rolul de a lustrui suprafețele dentare)
  • airflow (prin acest procedeu se îndepărtează petele de pe dinți, cu ajutorul unei soluții cu bicarbonat de sodiu)
  • fluorizarea (se aplică un gel cu fluor pentru a întări smalțul dinților).

3. Ajutor și sfaturi specifice nevoilor tale

Pentru că în ultimii ani, tot mai mulți oameni se documentează sau apelează la internet, acest fapt nu înlocuiește un medic specializat. Un stomatolog se formează în câțiva ani de zile pentru a putea profesa și cu siguranță, îți va putea oferi sfaturile de care ai nevoie. Rolul acestuia, pe lângă tratamente, este acela de a preveni apariția anumitor probleme (carii, tartru, parodontita, gingivită sau altele).

Vizitele regulate la medicul dentist îți va aduce încrederea de care ai nevoie și o sănătate orală echilibrată.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram