3 Motive pentru care trebuie sa actionati imediat

Criza imobiliara a blocat piata locuintelor, cei doi actori, vanzatorul(dezvoltatorul) si cumparatorul, fiind “ajutati” sa nu poata participa la fel de activ la evenimente, prin diferite mijloace: dezvoltatorii , datorita lipsei lichiditatilor(fie din surse bancare, fie din antecontracte) n-au terminat proiectele incepute instaurandu-se in piata un sentiment profund de incertitudine; cumparatorii, datorita accesului precar la sursele de finantare(vezi noile norme ale BNR intrate in vigoare la 1 februarie) n-au putut sa achizitioneze locuinte in acelasi ritm ca inainte de criza.

Noi suntem de parere ca ar trebui sa cumparati! Iata motivele:

1. Pretul scazut al locuintelor. Preturile pe piata imobiliara se afla la cel mai scazut nivel din ultimii ani iar scaderea s-a temperat in ultimul an, atingand un nivel de 4-5 procente fata de 2010. Este de asteptat ca in 2012 ritmul scaderii preturilor sa fie si mai lent. Astfel, fie achizitionati un apartament acum, fie la mijlocul anului, sansele sa cumparati mai scump acum sunt aproape nule! Si puteti pierde oferte interesante, asteptand la nesfarsit o si mai mare scadere a preturilor.

2. Programul guvernamental Prima Casa. Aflat la a patra etapa, Programul Prima Casa s-a dovedit a fi un adevarat succes! Ar trebui, daca va incadrati in limitele Programului sa actionati, pentru ca sursele guvernamentale anunta ca in 2012 inca sunt bani, desi pe terminate, pentru acest program. Mai mult, accesul la alte credite ipotecare a fost ingreunat de BNR prin noile sale norme, care presupun un avans, la cumpararea unei locuinte, de pana la 40-50%.

3. Nivelul chiriilor se pastreaza in continuare ridicat. Astfel nu este rentabil sa locuiti intr-o chirie daca va permiteti sa platiti 300 de euro lunar, de exemplu. Sau, daca achizitia locuintei se face in scop de exploatare, nivelul preturilor chiriilor este in favoarea voastra!

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M