fbpx

3 motive pentru care sa alegi anvelope all season

anvelope online

Anvelopele all season sunt anvelope concepute în special pentru anumite regiuni cu climat moderat și cu  ierni blânde. Aceste anvelope all season sunt special create pentru a oferi șoferilor o experiență de condus sigură pe durata întregului an. Tipurile de cauciucuri pentru toate anotimpurile sunt o combinație între anvelope de vara și anvelope de iarna. În alte cuvinte, tipurile de anvelope all season sunt alegerea cea mai convenabilă pentru șoferi. Iată de ce să alegi și tu anvelope all season pentru mașina ta!

Economisești timp

În primul rând, economisești timp pe care l-ai putea folosi într-un mod mai plăcut sau eficient. Ca șofer, cunoști foarte bine situația în care  trebuie să schimbi cauciucurile însă  timpul nu-ți permite acest lucru. Odată apariția sezonului călduros, trebuie să schimbi cauciucurile de iarnă cu anvelope de vara. După aceea, temperaturile scad din nou și schimbul trebuie repetat. În alte cuvinte, este o bătaie de cap în plus. Pentru șoferi, acest proces este unul care consumă mult timp și energie. Cauciucurile destinate tuturor anotimpurilor nu necesită schimbări atât de frecvente. Acestea sunt ideale atât pentru carosabilul ud și cel uscat, cât și pentru temperaturi ridicate sau scăzute.

De asemenea, nu trebuie să te îngrijorezi că nu ai schimbat anvelopele la timp. De exemplu, cele mai multe anvelope de iarna se uzează dacă sunt folosite în condiții de vară. Asfaltul incins afectează profilul anvelopei și determină uzarea timpurie a acesteia. Astfel, dacă intărzii să faci schimbul, vei fi nevoit să cumperi anvelope de iarna noi pentru anul viitor.

Economisești bani și spațiu

Acesta e un motiv demn de luat în considerare. Folosind un singur set de anvelope all season vei avea mai puține cheltuieli. Achiziționarea de anvelope dedicate anotimpului rece și cald presupune un efort financiar în plus.

De asemenea, depozitarea cauciurilor de iarna și vară poate fi o problemă. Dacă locuiești la casă, situația se simplifică considerabil. Depozitarea anvelopelor poate fi cu ușurință făcută într-un garaj, chiar dacă ocupă ceva spațiu. Dar dacă locuința nu permite acest lucru, vei fi nevoit să faci câteva compromisuri în ceea ce privește confortul tău și al familiei.

Eficiență pe toate drumurile

Anvelopele all season îmbină caracteristicile anvelopelor de iarna și vară. Ele sunt mai moi decât cele de vară, dar mai tari decât cele de iarnă. Profilul lor este mai pronunțat în comparație cu tipurile de anvelope de vara, datorită faptului că rezistă mai mult timp. Un set de anvelope all season este cel mai potrivit în regiunile unde asfaltul este umed sau uscat. Dacă sunt temperaturi scăzute, dar nu este zăpadă, frânarea cu un set de anvelope all season are  aderență mai bună. Profilul acestora este mai moale în comparație cu un set de anvelope de iarna, determinând o frânare mai eficientă. Totuși, este bine să ții cont de faptul că anvelopele all season nu sunt la fel de eficiente pe zăpadă. În cazul în care conduci în zone puternic înzăpezite, asigură-te că ai mașina echipată cu anvelope de iarna.

În plus, anvelopele dedicate tuturor anotimpurilor sunt conceptute în așa fel încât să reziste mai mult în comparație cu anvelopele de vară. Anvelopele all season pot fi echipate pe toată durata anului, deoarece sunt mai rezistente și la uzură.

Găsește anvelope de iarna, de vara sau all season aici.