fbpx

3 motive pentru a alege fototapetul în locul vopselii

Plănuiți să vă împrospătați locuința, dar nu sunteți sigur dacă să alegeți fototapet sau vopsea pentru reamenajarea pereților? Ambele au avantajele lor, dar aici vom discuta despre principalele motive pentru alegerea fototapetului în loc de vopsea pentru pereții casei dvs.

Fototapetul rezistă mai mult

Fototapetul tinde să fie mai durabil decât vopseaua. Vopseaua poate să se ciobească și să se dezlipească, de la umezeală sau coliziuni accidentale, în timp ce fototapetul va rezista mult mai bine la majoritatea situațiilor. Acest lucru conferă fototapetului o longevitate mai mare, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă întoarceți și să refaceți pereții timp de ani de zile, sau chiar decenii, în unele cazuri.

 

Un alt avantaj al utilizării fototapetului este că este mult mai ușor de curățat decât este vopseaua. Când fototapetul devine murdar, îl puteți șterge. Deși puteți șterge unele vopsele, este posibil să le zgâriați sau să lăsați un loc gol.

 

Această durată de viață crescută înseamnă că nu veți fi nevoit să refaceți întreaga cameră la fel de des, economisind bani în materiale și forță de muncă, în timp. S-a estimat că alegerea fototapetului de vinil peste vopsea vă poate economisi până la 30% din costuri.

 

Flexibilitatea designului

Fototapetul vine într-o varietate imensă de stiluri, de la dungi, la damasc și orice altceva. Această varietate vă oferă o mulțime de opțiuni atunci când creați senzația și stilul unei camere, oferindu-vă mai multă libertate de exprimare în decorul casei dvs. De asemenea, puteți obține modele mult mai complicate de fototapet decât vopsea. Desenele de orice fel sunt dificil de creat folosind vopseaua și necesită abilități de pictură artistică și tehnică. Imaginea de fundal ale unui fototapet 3D poate varia de la modele foarte complicate, la modele mai abstracte și, oricum, este la fel de ușor de aplicat.

 

Indiferent de aspectul pe care l-ați alege pentru casa dvs., puteți găsi fototapet care să-l completeze perfect. De asemenea, este mult mai ușor să alegeți schemele de culori, pentru a se potrivi cu mobilierul și podelele dvs. Vopseaua stratificată poate fi o sarcină complexă și care necesită mult timp, dar fototapetul vine cu culorile deja realizate. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți hârtia care completează schema de culori și să o instalați.

Un alt punct minunat este că fototapetul nu are nevoie de mascarea complexă pe care o necesită vopseaua și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aplicarea vopselei acolo unde nu trebuie. Cumpărați foile de fototapet 3D cu dimensiunea potrivită sau tăiați-le la dimensiunea dorită.

Fototapetul este “mai” unic decât vopseaua

Nimeni nu vrea să audă „Am aceeași culoare în sufrageria mea”, totuși acest lucru este destul de comun, cu pereții vopsiți. Vopseaua vine în multe culori, dar oamenii aleg de obicei aceleași nuanțe neutre cu care să-și acopere pereții, ceea ce sfârșește prin a face ca fiecare cameră să arate la fel. Cu fototapet, veți obține un aspect unic, personalizat și mai individual și este puțin probabil să găsiți o altă casă în apropiere, cu aceleași culori și design-uri ca sufrageria sau dormitorul dvs. recent tapetat. Pentru încăperi și mai unice, puteți chiar să amestecați fototapetul cu culorile de vopsea exotice, pentru a crea un mediu de viață cu adevărat unic.

 

Având atât de multe modele și scheme de culori din care să aleagă, nu este de mirare că tot mai mulți oameni apelează la fototapet 3D pentru a-și decora pereții și pentru a oferi casei lor o senzație de bun gust.