1. Mersul pe jos menține inima sănătoasă
Este binecunoscut faptul că activitățile fizice, efectuate regulat, previn o multitudine de boli, dar mai puțin cunoscut este că mersul pe jos, în pas alert, contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Recent, s-a demonstrat că mersul susținut pentru 30 minute, în fiecare zi, reduce semnificativ riscul hipertensiunii, menținând, astfel, o inimă sănătoasă.
2. Consumul moderat de bere poate reduce cu 31% incidența bolilor de inimă
Studii recent efectuate au reconfirmat că persoanele care consumă bere în cantități moderate pot fi mai puțin expuse la infarct sau la alte afecțiuni ale inimii. Datorită faptului că berea are rol în stimularea producerii ”colesterolului bun” (colesteroul HDL), riscul apariței bolilor coronariene s-ar putea diminua. În plus, consumul moderat de bere poate conduce la scăderea nivelului de homocisteină din sânge care, în cantități mari, este un factor activ în producerea afecțiunilor cardiovasculare.
”Pe lângă beneficiile sale nutritive datorate ingredientelor naturale din care este produsă, berea, consumată în cantități moderate, poate contribui la scăderea incidenței afecțiunilor cardio-vasculare. Astfel spus, consumul moderat de bere se poate integra perfect într-un stil de viață echilibrat care implică exercițiu fizic și o alimentație sănătoasă”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
3. Optimismul, ”medicamentul” inimii sănătoase
Se pare că starea de spirit și sănătatea organismului se află în strânsă legătură, abordarea cu optimism a încercărilor fiecărei zile devenind un adevărat leac pentru un sistem cardiovascular sănătos. În plus, cercetătorii au confirmat faptul că oamenii optimiști au mai puține șanse să sufere de o boală de inimă, comparativ cu cei pesimiști. Așadar, o stare emoțională bună garantează nu numai o viață fericită, ci și una sănătoasă.
Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.
Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro