3 criterii in functie de care sa alegi bicicleta

bicicleta mtb

In cautarea unui stil de viata cat mai sanatos, foarte multe persoane doresc sa imbine activitatile recomandate de specialisti cu cele interactive. Acesta este unul din principalele motive pentru care plimbarile cu bicicleta au depasit sfera de necesitate, ajungand sa fie un adevarat trend.

Din dorinta de a achizitiona cat mai repede o bicicleta pentru a-si asigura plimbarile in aer liber intr-o maniera foarte placuta, cele mai multe persoane realizeaza ulterior ca au facut diverse alegeri gresite.  Pentru a fi evitate astfel de erori, specialistii recomanda sa se aiba in vedere anumite criterii clare si precise de la inceput.

Tipul de bicicleta in functie de scopul de folosinta

Desi criteriile de clasificare in randul bicicletelor sunt foarte populare, pentru multe persoane inca exista nelamuriri care necesita a fi stabilite.

Asadar, este important de stiut ca toti cei care urmaresc sa foloseasca o bicicleta strict in scopul plimbarilor prin oras sau parc cu intentia de a evita traficul foarte incarcat cu care se lupta zilnic locuitorii centrelor urbane, alegerea cea mai oportuna este bicicleta de oras. Aceasta infatiseaza un model simplu fara prea multe functii complexe pentru care-si permite sa ilustreze un design foarte atractiv. Se gaseste la preturi mult mai accesibile decat altele si nu poate fi supusa niciunei performante.

Cei cu spirit de adrenalina si care vor sa se arunce pe terenuri denivelate si accidentate au nevoie de biciclete care se caracterizeaza prin maximul de rezistenta. In acest sens, categoria de biciclete MTB este optiunea de top, fiind considerate cele mai rezistente modele de biciclete, dar si foarte confortabile. Pretul lor de pornire pe piata este unul accesibil.

Atunci cand viteza conteaza foarte mult si exista dorinta de a simti libertatea pe doua roti, bicicletele cursiere, dar si cele ciclocross sunt recomandate. Design-ul pe care il au este unul foarte placut, putand fi vizibil faptul ca sunt foarte usoare. Dezavantajele pe care le aduc sunt redate de lipsa confortului si costurile care nu sunt chiar cele mai mici.

Inaltime si greutatea

Se cunoaste foarte bine faptul ca bicicletele se gasesc in functie de inaltimi. Asadar, nu se poate alege o bicicleta doar pentru faptul ca ar corespunde unui anumit tipar fara a lua in considerare caracteristicile corpului in raport cu vehiculul. Cele mai multe biciclete dispun de o descriere relevanta in care sunt mentionate detaliile referitoare la greutatea maxima pe care o suporta. In cazul inaltimii in schimb, exista ghiduri de marimi care indica clar dimensiunea cadrului adecvat de bicicleta.

Caracteristici tehnice

Caracteristiciel tehnice intra intr-o mare in masura in sfera scopului de folosinta. Dupa stabilirea planului de utilizarea a bicicletei, este simplu de stabilit si anumite asteptari legate de calitatea ei. In primul rand brand-ul are o mare importanta, de cele mai multe ori poate face diferenta.

Siguranta pe bicicleta poate fi garantata doara dupa inspectarea amanuntita a functiilor si accesoriilor pe care le poseda respectivul vehicul. Acest lucru depinde foarte mult si de rezistenta materialului din care este realizata.

 

Achizitionarea unei biciclete este o investitie care ar trebui sa fie de durata, de aceea este esential sa se urmareasc anumite aspecte pentru a nu fi intalnite surprize neplacute.