2794 de echipe s au inscris in concursul International VELUX Award 2014 pentru studentii la Arhitectura

30 aprilie 2014
Autor:
VELUX Romania

Suntem incantati sa vedem ca tema concursului de arhitectura “Light of Tomorrow” este una de interes pentru viitorii arhitecti, fapt demonstrat de numarul mare de studenti inscrisi din toata lumea. Daca tendinta de crestere a numarului de participanti, inregistrata in ultimii ani, se mentine, ne putem astepta sa descoperim in acest an peste 1.000 de interpretari diferite ale luminii naturale in arhitectura, afirma Per Arnold Andersen, Director al VELUX Group Knowledge Centre for Daylight, Energy and Indoor Climate si reprezentantul VELUX in juriul acestui an.

Pana la data de 2 mai 2014, toti studentii inregistrati individual sau in echipe, au termen de predare a proiectului. Concursul este deschis explorarilor libere ale temei luminii naturale in arhitectura si incurajeaza abordarile neconventionale si cele cu caracter experimental.

Tema generala a concursului din fiecare an, “Light of Tomorrow”, este punctul de plecare si le ofera studentilor oportunitatea de a o explora in detaliu. Intr-o lume in care accentul se pune adesea pe structuri complete care incorporeaza o multitudine de aspecte diferite ale arhitecturii, acest concurs ofera sansa de a explora in detaliu un singur element, respectiv lumina naturala, afirma Craig Dykers, unul dintre membrii juriului editiei din 2014.

In luna iunie, juriul se va reuni pentru a evalua toate proiectele predate si pentru a desemna castigatorii concursului. Juriul este alcatuit in acest an din – Craig Dykers (SUA), Roisin Hene-ghan (Irlanda), Magda Mostafa (Egipt), Catherine Slessor (Marea Britanie), Per Arnold Ander-sen (Danemarca).
Despre concurs
• In 2 septembrie 2013, Grupul VELUX a lansat International VELUX Award 2014 pentru stu-dentii la Arhitectura. Concursul recunoaste si promoveaza excelenta in proiecte diverse, de la componente individuale pana la contexte urbane, abstracte sau sub forma de expe-riment.

• In 2014, concursul International VELUX Award implineste 10 ani. A fost lansat in anul 2004 si organizat din doi in doi ani, dezvoltandu-se ca un eveniment global, atragand un numar mare de participanti de la facultati de arhitectura din toata lumea.

• Concursul se adreseaza tuturor studentilor la arhitectura din lume. Acestia pot participa individual sau pe echipe. Fiecare student sau fiecare echipa de studenti trebuie sa benefi-cieze de sustinerea unui profesor indrumator de la o universitate de arhitectura.

• Juriul, alcatuit din arhitecti de renume international, a fost selectat in stransa colaborare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA).

• Premiile insumate ajung la 30.000€ Juriul va acorda atat premiile I, II, II cat si mentiuni onorabile. Toate proiectele inscrise vor fi expuse pe iva.velux.com dupa ceremonia de anuntare a castigatorilor organizata in octombrie 2014.

• De la prima sa editie si pana in prezent, au fost inscrise in acest concurs 3.157 de proiecte. Unele dintre ele exploreaza fenomenul perceptiei luminii naturale intr-un mod extrem de abstract, altele dezvolta constructii sau componente de arhitectura.

Mai multe informatii despre International VELUX Award sunt disponibile pe site-ul iva.velux.com.

Materiale de presa in VELUX Media Centre
Vizionati sau descarcati cele mai recente filme, fotografii si material de presa pe site-ul press.velux.com.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram