25 de ani de CORDIS Portalul de Cercetare al Uniunii Europene

Recent s-au implinit 25 de ani de la conferinta ESPRIT, in cadrul careia Comisia Europeana a lansat CORDIS, Serviciul de Informare privind Cercetarea si Dezvoltarea. Prima platforma CORDIS a fost lansata in anul 1990 si a devenit, intr-un timp scurt, principala sursa de informare si de diseminare a activitatilor si a rezultatelor din proiecte de cercetare si dezvoltare la nivel european.

SIVECO asigura servicii de mentenanta si dezvoltare software pentru portalul CORDIS, pentru Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene – unul dintre cele mai importante proiecte de servicii IT dezvoltate de o companie romaneasca pentru Comisia Europeana.

“Incepand cu anul 2009, specialistii SIVECO Romania au realizat dezvoltarea si mentenanta portalului CORDIS – un proiect complex si ambitios. De peste 25 de ani CORDIS respecta si sprijina viziunea Comisiei Europene, ramanand o parte extrem de importanta a Uniunii Europene. Experienta dobandita in colaborarea cu Comisia Europeana, calitatea serviciilor si profesionalismul dovedit pe tot parcursul proiectului recomanda compania noastra ca furnizor european de varf pentru solutii software integrate”, a declarat Stefan Morcov, Vicepresedinte Adjunct SIVECO Romania.

SIVECO Romania a contribuit la numeroase proiecte importante dezvoltate pentru diferite organizatii ale Uniunii Europene. Printre institutiile europene beneficiari ai proiectelor SIVECO se numara si CHAFEA, JUSTCO, Eurostat – Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeana de Investitii. Pentru organizatiile Uniunii Europene, SIVECO a dezvoltat sisteme financiare, managementul documentelor si continut, aplicatii administrative, sisteme informatice geografice, portaluri web si solutii de tip eLearning.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.