247 de studenti consiliati prin proiectul „Drept la practica ”

10 februarie 2015

Institutul Notarial Roman, in parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanta, Loop Operations si Economic Confort continua organizarea sesiunilor de consiliere si orientare profesionala din cadrul proiectului „Drept la practica!”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Proiectul „Drept la practica!” se adreseaza studentilor si masteranzilor din cadrul facultatilor de drept si administratie publica din regiunea Sud-Est care sunt in etapa de tranzitie de la scoala la viata activa si doresc sa beneficieze de expertiza specialistilor in domeniu. Totodata, in cadrul proiectului vor fi dezvoltate 30 de parteneriate cu organizatii cu activitate relevanta in domeniu, in vederea asigurarii locurilor de practica pentru studenti.
Implementarea proiectului a fost vazuta ca fiind necesara in urma depistarii problemei somajului in rândul tinerilor (aproape 25%). In România, la finalul lunii februarie 2014, conform statisticilor ANOFM, numarul somerilor sub 25 de ani fiind de 72.306 . Una dintre principalele cauze identificate ale angajabilitatii reduse in rândul tinerilor este faptul ca la finalul studiilor acestia nu au competentele practice necesare pentru desfasurarea activitatilor pentru care s-au pregatit. Astfel, obiectivul principal al proiectului este acela de a dezvolta aptitudinile de munca a 500 de studenti si masteranzi care studiaza in domeniile drept si administratie publica si se afla in etapa de tranzitie de la scoala la viata activa si facilitarea acestui proces prin crearea si derularea unui program integrat si personalizat de orientare profesionala si consiliere in cariera si organizarea de stagii de practica in cadrul unor organizatii ce desfasoara activitati juridice.
In cadrul celor 16 sesiuni organizate in cadrul proiectului pâna in momentul de fata au fost consiliati 247 de studenti. Pentru a atinge obiectivul proiectului consilierii Loop Operations au pus la punct o metodologie in care studentilor le-au fost prezentate metodele de eficientizare a CV-ului si a scrisorii de intentie, accentul fiind pus pe analizarea si imbunatatirea CV-ului, in vederea inmultirii sanselor de obtinere a unui loc de munca. Totodata, in cadrul sesiunilor participantii au fost implicati in jocuri de rol cu scopul de a li se eficientiza modul de prezentare in cadrul unui interviu: dress-code, care sunt intrebarile cheie, ce se poate spune si ce nu, precum si principalele aspecte de care trebuie sa tina cont in cautarea unui loc de munca si in planificarea carierei.
Totodata, studentii au fost informati cu privire la importanta prezentei lor in mediul online, le-a fost prezentat conceptul de brand personal si rolul important pe care acesta il joaca in procesul de cautare al unui loc de munca.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram