15 cele mai usoare si cele mai bine platite joburi din lume

Oamenii sunt programati catre lenevire. Nu vrem sa facem eforturi, sa luam initiative sau sa trecem peste chemarea datoriei. Asteptam sa fim platiti bine, chiar daca nu facem mare lucru. In zilele noastre e posibil sa luam cel mai bun si mai usor loc de munca. Inainte sa iti alegi o cariera, arunca o privire la lista de mai jos:

 1. Ghid touristic

 Nu e dificil sa devii ghid touristic, dar la fel ca toate meseriile ospitaliere, ai nevoie de o personalitate binevoitoare care sa te ajute sa relationezi cu multimea de oameni. Un ghid turistic  trebuie sa transmita entuziasm in ce priveste obiectivele turistice; dar si sa aiba harul de a povesti istoricul obiectivelor turistice pentru a transforma ziua oamenilor, intr-o zi memorabila. Poti lucra independent sau in colaborare cu o agentie de turism. Dupa ce castigi experienta poti deveni propriul sef.

 1. Optometrist

 Acest job nu e un job stresant. Optometristii sunt profesionisti care examineaza ochiul pentru a gasi probleme cu vederea sau alte boli oculare folosind un aparat expert. Expertiza oculara are loc intr-un mediu curat si igienic. Ei ofera retete, ochelarii si lentile de contact tuturor clientilor. Opticienii au un salariu potrivit, dar nu trebuie confudati cu optometristii care au un grad medical si sunt doctori calificati.

 1. Jucator de jocuri video

 Stiai ca exista jobul in care sa joci jocuri video? Daca te consideri jucator pasionat, acesta e jobul potrivit pentru tine. Jobul tau e sa testezi jocuri video si sa te joci aceste jocuri zi de zi. Nu e totul roz asa cum pare, trebuie sa petreci multe ore la calculator, cateodata chiar si 16 ore pe zi. In tot acest timp nu poti sa discuti cu nimeni. Tot ce faci e sa joci jocuri, care nu au aparut inca pe piata. Nimeni nu stie de aceste jocuri decat tine. Pentru un pasionat de jocuri este jobul perfect.

 1. Artist

 Poti crea orice forma de arta si sa castigi tone de bani. Conditia este sa fii excellent de bun la asta. Artistii isi castiga traiul prin talentul lor artistic. Sunt platiti pentru munca lor de calitate si pentru produsul finit. Dar arta are semnificatie diferita pentru diferiti oameni. Artistii cei mai buni aleg sa creeze o piesa de arta intr-un mod unic. Castiga bani cu creatia lor si trebuie sa atraga prin asta. La inceput poate fi dificil pana incep sa devina cunoscuti si sa fie vandute operele lor. Aici e nevoie sa se creeze o retea de clienti puternica.

 1. Masaj therapeutic

Este unul dintre cele mai bune si relaxante joburi. Muzica relaxanta canta pe fundal, iar parfumul lumanarilor aromatice se raspandesc in camera. Se creeaza atmosfera ideala pentru a elimina tensiunile si anxietatea de peste zi. Terapeutii maseuri intra in aceasta profesie cu o licenta recunoscuta si legala. Sunt responsabili sa ii ajute pe clienti sa se relaxeze si sa uite de toate  grijile . Salariu pentru un incepator este mic, dar o data ce ti-ai adunat niste clienti, vestea ca esti bun maseur se imprastie si astfel vei castiga mai mult.

 1. Scriitor de cantece

 Daca reusesti sa devii de success ca scriitor de cantece, atunci castigul potential e imens. Trebuie sa ai talent muzical, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fii muzician. Multi scriitori de cantece nu stiu sa cante pe note, dar sunt talentati in scrierea versurilor si inteleg cum se structureaza un cantec. Daca iti place sa scrii, dar nu stii sa canti, asta poate fi o alternativa viabila.

 1. Antrenor personal

 Acesta e unul dintre cele mai usoare joburi. Tot ceea ce faci este sa asculti clientii si sa oferi un program personalizat de antrenament pentru a atinge targetul dorit. Trebuie sa joci rolul de antrenor motivational si asta nu se intampla prea des. Nu toti clientii au nevoie de sfaturi motivationale. In moment ce clientii isi invata rutina de exercitii, antrenorul personal tot e platit pe luna sau la sfarsit de saptamana. Industria de fitness trece printr-o perioada plina de clienti si astfel iti poti crea propria companie.

 1. Asistent de zbor

 Te intrebi ce fac insotitorii de zbor toata ziua? De obicei sunt femei sex, dar si cativa de sex masculin, care ajung sa calatoreasca in jurul lumii gratis si sa isi petreaca timpul in avioanele luxoase. Tot ce trebuie sa faca e sa arate bine, sa serveasca mancare si bauturi, sa ofere sigranta si bunastarea pasagerilor. Ei intalnesc de asemenea si oameni nepoliticosi si agresivi, dar asta sa intampla si in alte industrii.

 1. Scriitor freelancer

 Daca te consideri o persoana creative si iubesti sa scrii, de ce sa nu devii scriitor. Scriitorii freelancer lucreaza purtand pijamale toata ziua si fara sa plece de acasa. Au controlul propriu asupra orelor de munca si de programul lor. Acestia pot lua diferite proiecte unde au un timp limita. Salariu variaza in functie de proiecte si de ceea ce lucreaza. Este o optiune atragatoare cu experienta si contactele potrivite.

 1. Bibliotecar

 Iti place sa stai inconjurat de carti? Poate ai vrea sa devii bibliotecar. Astfel ajuti pe altii cum sa gaseasca cartea de care au nevoie si ii directionezi la raftul si sectie potrivita. Te poti ocupa de catalogare manuala sau digitala si sa tii evidenta oamenilor care folosesc cartile. Chiar daca e un job simplu, bibliotecarii au nevoie de training si de studii superioare.

 1. Fotograf

 Este cel  mai distractiv si mai usor job intalnit. Daca iti place sa capturezi moment diferite prin lentilele camerei foto, acesta e jobul pentru tine. Inainte daca era fotograf trebuie sa ai cunostinte de developarea filmelor si de printarea fotografiilor. Astazi nu e nevoie pentru ca exista camere foto digitale. Singurul lucru de care ai nevoie este de o camera foto profesionista DSLR si sa inveti cum sa o folosesti. Sunt o gramada de workshopuri si tutoriale despre cum sa iti imbunatatesti cunostintele. Este un prim pas.

 1. Inginer software

 Este un job care va fi mereu in cautare, pentru ca tehnologia avanseaza si e nevoie de profesionisti sa produca rezultate mai repede si mai bine. In domeniu IT este usor daca ai talent si daca esti inginer calificat, vei fi platit bine. Este un job de birou unde cateva companii ofera oportunitatea de a lucra de acasa, intr-un mediu mai putin stresant.

 1. Operator centrale electrice

Desi suna complicat nu este, oamenii care lucreaza in acest domeniu vor spune altceva. Este multa responsabilitate zi de zi. Totul este sa cunosti care sunt butoanele, care trimit curent in gospodarii si companii. Poti castiga un salariu mare pe an si tot ce se cere sa ai, este o diploma vocationala. De preferat este sa fii bun la matematica si la stiinta.

 1. Mirositor de prosoape de hartie

Chiar daca nu este cel mai cautat job din aceasta lista, este cel mai simplu. Firmele de prosoape de hartie angajeaza acesti profesionisit pentru a le mirosi produsele sa se asigure ca sunt fara miros. Este un job care nu necesita efort sau diploma. Tot ce trebuie sa faci e sa mirosi prosoapele de hartie.

 1. O persoana profesionista in imbratisari

 Cat de greu poate fi sa imbratisezi strainii? Acesti profesionisti sunt angajati cu ora sa ajute oamenii sa se relaxeze si sa le tina companie cand sunt tristi sau singuri. Acestia ajuta oamenii prin imbratisare sa reduca depresia si stresul. Pot fi foarte folositori sa ii avem in preajma.