10 recomandari pentru promovarea afacerii de reseller hosting

Spre deosebire de alte tipuri de afaceri, o afacere de reseller gazduire web este relativ usoara la inceput. Un reseller trebuie sa se concentreze doar pe vanzarea serviciilor in loc sa petreaca timp pentru construirea infrastructurii si intretinerea acesteia. Dupa ce ati pornit afacerea de reseller hosting, urmatorul pas va fi atragerea clientilor.

Iata cateva sfaturi utile care va vor ajuta sa promovati afacerea dvs. de reseller hosting:

Initiati un blog tematic

Este unul dintre cele mai de baza si mai eficiente aspecte ale obtinerii succesului in afacerea dvs. de reseller hosting. Construiti un blog interesant si informativ care sa contina o mare varietate de continut care va capta publicul. Daca utilizatorilor le va placea sa citeasca postarile de pe blogul dvs, vor distribui continutul pe retelele de socializare, iar acest lucru va va ajuta la cresterea gradului de constientizare a marcii. Prin intermediul blogului puteti distribui informatii despre afacerea dvs. sau sa detaliati raspunsurile la anumite intrebari pe care le au clientii dvs.

Google Ads

Daca nu ocupati un loc prea bun in  Google, puteti opta pentru Google Ads pentru a face vizibil websitul dvs. Puteti utiliza Google Ads pentru campanii pentru anumite cuvinte cheie / termeni de cautare specifici care au o concurenta redusa sau campanii display cu bannere, pentru un anumit produs. Daca sunt facute corect, campaniile Google Ads ca asigura o rentabilitate buna a investitiilor (ROI).

Obtineti recenzii de la clienti

Oamenii care va descriu afacerea si serviciile au o valoare mai mare decat daca o descrieti dvs. de unul singur. Este foarte important sa cereti recenzii si marturii ale clientilor (indiferent daca sunt bune sau rele) si ar trebui sa le utilizati pe website-ul dvs. sau pe paginile de socializare. In plus, este bine sa creati profilul companiei dvs. pe websituri de recenzii si sa va incurajati clientii sa scrie comentarii pentru compania dvs.

Social media

Websiturile de socializare sunt excelente pentru promovarea afacerii de reseller hosting. Creati profiluri informative ale companiei pe toate retelele de socializare relevante si distribuiti continut interesant prin intermediul acestora in mod regulat. Asigurati-va ca postati continut in mod constant. Este de asemenea important sa cresteti prezenta dvs. retelele dvs. de socializare.  Este important sa raspundeti la mesaje si comentarii cat mai des si cat mai repede posibil.

Optimizare SEO

Optimizarea SEO este foarte importanta pentru a obtine trafic de calitate pe websitul dvs. si pentru a asigura un ranking bun in motoarele de cautare. Creati si postati continut pe baza cuvintelor cheie dorite si incercati sa obtineti backlink-uri de calitate prin toate activitatile SEO. Acest lucru va va ajuta sa obtineti un ranking bun in Google si va va ajuta in cresterea bazei de clienti.

Optati pentru termeni de cautare alternativi

Optimizati websitul pentru cuvinte cheie si expresii care au mai putina concurenta. In loc sa alegeti un cuvant cheie precum “gazduire web” puteti alege “Gazduire web WordPress” sau “Gazduire web PrestaShop”. Puteti lua in considerare si scrierea unui ghid informativ complet despre configurarea unui website WordPress, de exemplu. Exista mai multe sanse ca oamenii sa caute un articol informativ decat o descriere a unui produs. La finalul ghidului, mentionati serviciile de gazduire web WordPress pe care le oferiti.

Cunoasteti-va clientii

Ca  reseller de gazduire web, este important sa intelegeti ce tip de clienti vizati. Trebuie sa aveti o idee clara despre publicul dvs. tinta, indiferent daca sunt companii mici, startup-uri, bloggeri, dezvoltatori web sau organizatii mari. Este important sa concepeti strategiile de marketing in conformitate cu tipul de clienti vizati.

Lucrati la dezvoltarea brandului dvs.

In calitate de proprietar de afacere de reseller hosting, aveti control complet asupra tuturor aspectelor sale. De exemplu, puteti personaliza portalul de facturare WHMCS prin inlocuirea logo-ului WHMCS cu logo-ul companiei dvs.. Puteti lucra cu clientii dvs. pentru a va expune brandul  prin portalul de facturare personalizat, platformele de socializare, sabloanele de email personalizate, etc.

Am enumerat in acest articol cateva modalitati usoare de a va creste cota de piata si vizibilitatea propriului brand de afaceri. Indiferent de marimea afacerii dvs., daca veti continua sa faceti eforturi pentru a prezenta brandul si solutiile dvs. de gazduire ca reseller hosting, veti gasi cu siguranta publicul potrivit si veti putea sa va dezvoltati afacerea.