quot;Sarbatoarea Gustului quot; 2014 a demarat la Grand Hotel Continental

30 octombrie 2014

„Sarbatoarea Gustului” isi propune educarea gustului consumatorilor, in special in randul copiilor si al parintilor, informarea si transparenta pedagogica asupra produselor, transmiterea cunostintelor si incurajarea unui comportament alimentar sanatos, echilibrat, durabil.

Sarbatoarea Gustului 2014 reuneste o serie de evenimente desfasurate in scoli, universitati, restaurante si hoteluri: „La Grande Tablée”, sesiunile „Lectiile Gustului” desfasurate alaturi de scoli din toata tara, prezenta unui Chef in Campus-ul ASE, expozitia „Forumul Gastronomiei” – „Intersectie de Meserii” adresate adolescentilor, concursul „Cupa Romaniei de Sandwich - Cel mai bun Sandwich”-, celebrarea Beaujolais Nouveau, „Intrecerea Ospatarilor din Centrul Vechi”si „Sarbatoarea Restaurantelor”.

Sarbatoarea Gustului 2014 aduce la start 20 de Chefs celebri, detinatori ai prestigioaselor stele Michelin, care in unanimitate sustin „Sarbatoarea Gustului”. Fiecare dintre ei a semnat boneta de bucatar, boneta care va fi daruita tuturor celor care vor lua parte la evenimentele din cadrul „Sarbatoarea Gustului” 2014.
Boneta de Bucatar este semnata de Chefi renumiti la nivel mondial precum: Paul Bocuse (Franta), Jérôme Bocuse (USA), Alain Ducasse (Monaco), Alain Passard (Franta), Anne-Sophie Pic (Franta), Pierre Gagnaire (Franta), Arnaud Lallement (Franta), Benoit Violier (Elvetia), Daniel Boulud (USA), Guillaume Gomez (Franta), Lionel Rigolet (Belgia), Martin Berasategui (Spania), Massimiliano Alajmo (Italia), Michel Guérard (Franta), Pierre Troigros (Franta), Régis Marcon (Franta), Thomas Bühner (Germania), Yannick Alléno (Franta), Samuel Le Torriellec (Romania) si Frédéric Jaunault (Franta).

Profesionistii meseriilor Gustului vor impartasi experienta si entuziasmul lor elevilor din clasele primare. Astfel, copiii vor fi expusi la adevarate lectii privind valorile gustului si stimulati sa adopte o alimentatie cat mai variata. Se doreste insuflarea valorii: o viata sanatoasa - un comportament cotidian echilibrat.

Lectiile Gustului au demarat la Grand Hotel Continental in data de 27 octombrie, printr-o intalnire dintre elevii claselor primare, cu cei trei Chefs VIP invitati din Franta si cu Roxana Anghel – Chef la Grand Hotel Continental, intr-o demonstratie culinara plina de cunostinte noi despre alimentatia echilibrata si sanatoasa. Lectiile vor avea loc in perioada octombrie 2014 – aprilie 2015 in urmatoarele orase: Bucuresti, Ploiesti, Cluj, Bacau, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Arad, Baia Mare, Constanta, Timisoara, Sibiu si Craiova.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram