Expozitia „ PrinMehedinti” – o radiografie artistica a judetului din sudul tarii

21 mai 2015

Practic, proiectul este un demers de fotojurnalism care urmareste Mehedintiul prin povestile unor oameni din zona. Proiectul a fost initiat de catre fotograful bucurestean Victor Bogdan Gheorghita si finalizat cu sprijinul Consilierului Judetean Ionut Sibinescu. Proiectul a avut n centru promovarea judetului ca o destinatie optima pentru turism si industrie, acest spatiu beneficiind de un potential urias neexploatat, dar si de dorinta comunitatii mehedintene de a se deschide catre un nou orizont de oportunitati.
“#PrinMehedinti” si propune sa traga un semnal de alarma cu privire la zonele cu un potential considerabil care, confruntate cu lipsa de viziune a autoritatilor, cad n amorteala si uitare, iar de aici pana la situatia dramatica n care se gaseste judetul Mehedinti, este doar un pas. Am reusit cu ajutorul lui Ionut Sibinescu sa surprind esenta judetului Mehedinti si sa-l aduc aici cu mine, n aceasta expozitie fotografica. mi doresc sa fi reusit sa surprind cu adevarat oamenii si locurile si sper ca am reusit sa ofer fotografiilor adancimea de care avea nevoie aceasta idee si povestile care ofera energie si autenticitate ” a declarat Victor Bogdan Gheorghita.
n “#PrinMehedinti” se urmaresc povestile a trei familii. Familii diferite, din localitati diferite, cu istorii diferite. Pe cat de divers au fost selectionate povestile si contextul familiilor urmarite n proiect, pe atat de comun este obiectivul acestora: ntoarcerea catre comunitate si dorinta de a reusi mpotriva sortilor.
“Nu este de ajuns sa constientizam o problema, de aceea eu cred ca acest proiect este extrem de benefic locuitorilor judetului Mehedinti. Ne-am reunit n speranta ca #PrinMehedinti este nceputul unui drum pe o panta ascendenta pentru judetul nostru. Suntem convinsi ca, odata ce am oferit puterea exemplului prin fotografiile lui Victor, vom reusi sa dam ncredere si altor membri ai comunitatii locale sau de oriunde din tara, ca Mehedintiul este un loc unde sa ncepi o afacere, sa traiesti socio-cultural si sa te simti la fel de roman ca oriunde n tara.”, a declarat Ionut Sibinescu.
Scopul acestui vernisaj este atragerea atentiei publicului asupra unor valori specifice judetului Mehedinti. Fotografiile respecta ntocmai reperele artistice, Victor Bogdan Gheorghita reusind sa surprinda elementele unice pe care le are de oferit Mehedintiul, dar si simplitatea cotidianului, redata ntr-o maniera unica.
‘’Vreau sa va atrag atentia asupra esentei acestui demers. Am avut norocul de a ma plimba prin multe locuri din aceasta frumoasa tara, iar Mehedintiul este unul dintre acele locuri care ti raman ntiparite pe retina, de oriunde ai veni din lume. De la chipul lui Decebal cioplit n stanca pana la Ponoare, pana la palinca de smochine, am redescoperit mostenirea acestui neam. Nu am nteles niciodata de ce aceste obiective nu au fost promovate, n conditiile n care Mehedintiul este o zona atat de bogata ncat ar putea exista foarte usor, numai prin turism. i sunt recunoscator acestui tanar fotograf pe numele sau Victor Bogdan Gheorghita si lui Ionut Sibinescu, cel care l-a ndrumat prin Mehedinti, ca au reusit sa duca la final un proiect pe cat de ambitios pe atat de benefic. Este nevoie de cat mai multe initiative de acest gen pentru a reusi sa oferim avantul propice acestei tari pe care o iubesc nespus” a declarant invitatul de onoare al evenimentului, Cristian Tabara.
Victor Bogdan Gheorghita a adus arta n prim plan, iar Ionut Sibinescu a semnalizat problemele sociale si economice, dar si exemplele care decurg promitator si care pot fi multiplicate, avand ca scop dezvoltarea economica regionala si mbunatatirea vietii mehedintenilor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram