Eurolines mizeaza pe Romania ca destinatie preferata in 2017

16 ianuarie 2017

Eurolines, grup ce detine cea mai mare retea de agentii din Romania, ofera o imagine de ansamblu asupra turismului romanesc din 2016 si face previziunile pentru anul 2017. Statisticile arata ca 2016 a insemnat pentru tara noastra o perioada benefica in procesul de dezvoltare turistica, iar tendinta este ascendenta si pentru anul 2017.

Eurolines Group, liderul pietei de turism din Romania, apreciaza anul 2016 ca fiind unul al relansarii tarii in randul destinatiilor turstice preferate atat de straini, cat si de romani. Aceasta tendinta de crestere se observa si in cifra de afaceri a grupului, care in anul ce tocmai s-a incheiat a crescut cu 13%, ajungand la suma de 125 milioane de euro. Numarul rezervarilor prin programul Early Booking a fost mult mai mare decat in anii precedenti, iar printre acestea, Romania detine un loc de top in preferintele turistilor. Comparativ cu anul trecut, in 2016 vanzarile de pachete turistice din reteaua Eurolines au fost mult mai numeroase, inregistrand o crestere de 86%. Aceste cresteri sunt sesizabile atat in ceea ce priveste turismul intern, dar si numarul de turisti straini care au ales drept destinatie Romania.

“In anul 2016, pana in luna octombrie, sosirile de turisti straini au crescut cu 10%, iar inoptarile cu 8,5%. Turistii romanii au reprezentat 77%, iar cei straini 23%, miza noastra fiind sa contribuim la cresterea acestui ultim procent pana la 30% intr-un interval de 4 ani. Principalele tari generatoare de incoming (n.r. aducerea turistilor straini in tara noastra) au fost Germania, Israel, Italia”, mentioneaza Dragos Anastasiu, presedinte al Eurolines Group.

Eurolines mizeaza pe faptul ca Romania se va regasi si in 2017 printre destinatiile preferate ale turistilor din tara si din afara. In sprijinul acestei afirmatii vin planurile prevazute in strategia de dezvoltare a grupului pentru anul 2017. “Se urmareste consolidarea pozitiei de lider de turism si transport, avand ca target cresterea vanzarilor cu minum 12%“, a declarat presedintele companiei. De asemenea, schimbari vor interveni si cu privire la partea de logistica a grupului Eurolines, prin continuarea procesului de innoire a flotei de autocare. Mai exact, in 2017 vor fi achizitionate inca trei astfel de masini, a caror valoare atinge 750.000 de euro.

Informatii suplimentare despre serviciile oferite de Eurolines gasiti pe site-ul oficial al companiei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram