Bloggerul Maria Nicolau retraiește experiențele Juliei Roberts din filmul “Eat Pray Love”

27 iulie 2017

Maria Nicolau a ajuns aibă o experiență similară cu cea trăită de Elisabeth Gilbert în mod involuntar. Aflată în Bali alături de mama sa, Maria a ales prima cazare din Ubund, care s-a dovedit a fi chiar cea a celebrului Ketut. Așa cum mărturisea pe blogul său: ”am ajuns în fața unei intrări tradiționale, pe o alee neasfaltată. Șoferul ne tot spunea, Ketut Liyer, the famous Ketut from Eat Pray Love movie. Si noi ziceam: No, take us to our hotel, no Ketut Liyer. Am înțeles în cele din urmă că aici era, de fapt, cazarea noastră, chiar în curtea faimosului Ketut Liyer”.
Pentru blogger-ul din spatele My Exotic Dream, Bali a fost locul în care visele au devenit realitate. Plecase acolo fără speranța că își va găsi ceva de lucru, conștientă că este dificil să fii expat în Bali. În utima zi, în urma unei discuții cu patronul locației în care se afla, acesta a decis să o angajeze. Maria a acceptat jobul și a predat yoga în Bali: ”Din fericire, de când am ajuns, am experimentat frumusețea Bali-ului, în sânul familiei lui Ketut Liyer, vindecătorul din romanul Eat Pray Love, acest loc oferindu-mi energia și informațiile pe care le căutam. M-a ghidat de-a lungul unei transformări interioare pentru care sunt foarte recunoscătoare”.
Alegerea de a-și urma visele și a trăi propria experiență autentică a însemnat pentru ea ruptura de viața ei de acasă și decizia de a pleca singură în India unde a stat două luni de zile în ashramuri și centre ayurvedice. ”Am tot scris eu de Eat Pray Love, dar se pare că inconștient, urmez drumul lui Elizabeth Gilbert, dar într-o altă ordine. Bali check, despărțire check, Italia check, am locuit acolo câteva luni de zile, iar acum, urmează India”, scria Maria pe blog. Dacă protagonista din Eat Pray Love, în urma divorțului și depresiei, alege să plece în Napoli, Roma, Delhi și Pataudi, Ubud și plaja Padang – Padang, ceea ce a determinat-o pe Maria Nicolau să plece a fost nevoia de a evolua personal, de a-și îmbunătăți practica yoga și dorința de a-și urma visele.

India a însemnat pentru blogger-ul de travel ieșirea totală din zona sa de confort, prima călătorie singură, cunoașterea lui Dalai Lama, meditație, ritualuri, cursuri și Paranayama.
Bloggerul a realizat trei călătorii în India, atât singură, cât și însoțită de alți oameni cu aceleași pasiuni ca ale ei.
În 2013, Maria a locuit pentru un an de zile într-o comunitate eco spirituală din Italia, lângă orașul Torino. Acolo a experimentat pasiunea italiană pentru viața într-o comunitate utopica. Un grup de 400 de oameni au decis să trăiască altfel, în comuniune cu natura și în armonie cu sufletul lor și al celor din jur. La ordinea zilei erau ritualurile pentru luna plină, meditațiile, studiul fizicii cuantice și multe alte subiecte neauzite de mulți la acel moment. Maria Nicolau a urmat acolo un curs în urma căruia a obținut certificarea de spiritual healer. S-a întors acasă după ce a simțit că poate aduce ceva cu ea în lumea “reală”, în viața de zi cu zi.
Celor care vor să trăiască o experiență profundă pentru minte, trup și suflet, Maria Nicolau le recomandă insula Zeilor, Bali. ”Acel loc este un rezervor de energie superbă ce te ghidează în trăirea unei minunate povești personale de descoperire de sine. India este următorul nivel. Aici energia este locul de plecare al filozofiei și practicii yoga. Energia acestui tărâm nu suportă comparație, însă această destinație cere o ieșire din zona de confort mult mai mare decât în Bali. Pentru a înțelege India, este cel mai bine să nu te raportezi la frumusețea exterioară, ci doar la cea interioară. Pe cât de haos și murdar este exteriorul, pe atât de multe daruri interioare poți primi printr-o experiență în această cultură”.

Fiecare își scrie poveste Eat Pray Love în propriul ritm, urmând nevoile interioare, dorința de a-și schimba viața, de a deveni o persoană mai echilibrată, mai prezentă în propria viață și de a se bucura de tot ceea ce îl înconjoară.

Cei care doresc să își urmeze visele și să trăiască o experiență autentică în care să se conecteze cu eul lor interior o pot urma pe Maria Nicolau în următoarele călătorii pentru suflet. Va pleca în Bali pentru a șaptea oară în noiembrie 2017, iar călătoria în India este programată pentru aprilie 2018.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram