Traseul peturilor de la colectare pana la transformarea lor in produse noi

26 iulie 2017
Autor:
Digital Metrics

La indemana celor care constientizeaza importanta implicarii lor in aceste actiuni este colectarea corecta a deseurilor, in mod selectiv, in pubele speciale pentru hartie, plastic, sticla si metal. Cele mai mari cantitati de deseuri care se aduna permanent, dar care se pot recicla total, contribuind la economisirea de materii prime si de energie, sunt peturile, pe care le folosim cu totii si care reprezinta principalul ambalaj pentru apa si bauturile carbogazoase pe care le cumparam constant. Acest plastic este produs permanent in cantitati impresionante si de aceea efortul de a colecta si de a recicla acest material, care se descompune extrem de lent in sol, abia in cateva sute de ani, trebuie tot mai mult amplificat.
Traseul peturilor catre reciclare cuprinde cateva etape, iar la prima dintre acestea putem contribui cu totii. Este vorba despre colectarea peturilor la pubelele speciale, unde este recomandat sa fie golite si curatate de continutul lor, pentru a putea apoi trece prin celelalte faze ale acestui proces, menit sa protejeze mediul si sa aduca economii semnificative de materii prime si de energie. Odata colectate corespunzator, peturile sunt transportate catre centrele de sortare deseuri. Aici sunt separate in functie de culoare si material, dupa care ajung sa treaca prin acele echipamente si utilaje care au rolul de a le strivi, deforma, plia sau aplatiza pentru a le reduce semnificativ volumul. Astfel de echipamente performante pot fi achizitionate de la Awe Compactors, care pune la dispozitie mai multe variante de presa balotat peturi, atat pentru compactare de capacitate foarte mare, cat si pentru spatii mai reduse, caz in care balotarea acestor deseuri din plastic se realizeaza in mai putin de 60 de secunde.
Dupa etapa transformarii peturilor in baloti, acestia sunt directionati catre fabricile de reciclare, unde vor trece prin acele procese prin care vor deveni produse noi, precum fire si fibre sintetice, folii, captuseli pentru haine calduroase, alte ambalaje in special pentru produse necomestibile, noi peturi sau izolatoare in domeniul constructiilor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram