Conferinta UE dedicata imbunatatirii strategiilor de transfer de cunostinte din Europa va avea loc la Dresda Germania

26 februarie 2013
Autor:
dowmedia08

In circumstantele economice actuale, care sunt definite de globalizare, durate de dezvoltare si cicluri de viata scurtate ale produselor, capacitatea de inovare este un factor de succes decisiv pentru competitivitatea intreprinderilor si, automat, a regiunilor. Un impact pozitiv major asupra performantelor inovarii poate fi observat prin incurajarea si sprijinirea proceselor implicate in transferul de cunostinte.
"KTForce – Knowledge as a Value" este un proiect al Uniunii Europene derulat pe o durata de 30 de luni, proiectat pentru a difuza informatii in intreaga Europa, cu scopul de a maximiza valoarea derivata din procesele implicate in transferul de cunostinte. Scopul echipei de proiect KTForce este de a contribui la imbunatatirea politicilor de inovare regionale. Acestea se concentreaza pe trei domenii principale ale transferului de cunostinte, cum ar fi: licente de tehnologie, antreprenoriat, creare de spin-off-uri si relatia universitate-industrie.
KTForce se bazeaza pe o structura care combina transferul de tehnologie operationala din sase regiuni europene diferite, care se afla in stransa cooperare cu cele mai multe din autoritatile operationale locale si regionale. Scopul este de a asigura traducerea perfecta a noilor cunostinte dobandite in timpul derularii proiectului in noi politici de inovare relevante si eficiente.
Unul dintre domeniile-cheie ale transferului de cunostinte este promovarea sistematica a proiectelor spin-off regionale. De aceea, Centrul pentru Productie in Inginerie si Organizare - CIMTT - de Universitatea Tehnica Dresda, Germania, are placerea sa invite participantii la proiect si oaspetii la seminarul tematic: "Promovarea spiritului antreprenorial in cadrul universitatilor". Acest eveniment se concentreaza pe impactul proceselor spin-off asupra universitatilor, posibilitatile de educare a potentialilor antreprenori in cadrul universitatilor, precum si sprijinul financiar si non-financiar pentru spin-off-uri. Participantii vor avea ocazia de a se implica in discutii constructive si de a-si impartasi experientele lor din diferite zone si din regiuni. Mai mult decat atat, ei vor avea sansa de a afla informatii noi privind acest aspect in timpul vizitelor de studiu si de a se intalni cu alti membri ai Grundungsschmiede si Hightech-Startbahn. Ambele institutii acopera zona de sprijin antreprenorial si sunt strans asociate cu universitatile locale. De asemenea, in completarea programului, se vor include exemple de succes locale de tip start-up-uri precum ZigPos si Apus.
Seminarul sus-mentionat va avea loc la data de 14 martie 2013, la ora 9, la Rectoratul Universitatii Tehnice Dresda. Participarea este gratuita. Daca sunteti interesat de participarea la conferinta noastra, va rugam sa accesati acest link sau sa o contactati pe Katja Lohse la: [email protected]