Bentley Romania: Crotalii pentru identificarea animalelor crotaliile vizuale si electronice

26 iulie 2013
Autor:
dowmedia08

Chiar daca produsele naturiste si afacerile in domeniul „eco” au prins amploare pe piata din Romania, tot mai multi oameni manifestandu-si interesul pentru astfel de produse, succesul in aceasta industrie nu este totusi garantat. Spre exemplu, daca detineti o ferma de animale, sau daca te gandesti sa lansezi o astfel de afacere, trebuie sa stiti ca sunt o multime de activitati ce trebuiesc intreprinse pentru a ajunge la primele rezultate. Desigur normele sanitare sunt primele de luat in vedere, dar sunt si lucruri care s-ar putea sa va depaseasca.

Crotaliile pentru identificarea animalelor s-ar putea incadra in aceasta categorie deoarece daca nu esti un cunoscator al afacerilor fermiere, atunci cu siguranta nu stiai ca fiecare animal trebuie identificat intr-un mod unic pentru a tine o evidenta specifica. In aceasta evidenta sa trec antecedentele privind ascendenta, starea de sanatate, vaccinurile facute, varsta animalului si multe altele. De aceea, fiecare animal din ferma dumneavoastra va trebui „etichetat”: in acest mod se poate asigura trasabilitatea produselor de origine animala pana la exploatatia de origine.

Desigur, elementele de identificare pot fi aplicate de catre un medic veterinar (de preferinta) sau de catre personal autorizat care cunoaste procedurile si care poate realiza o munca calitativa si sigura. Din acest motiv crotaliile pentru identificarea animalelor sunt necesare atat posesorilor de ferme cat si medicilor veterinari.

Crotaliile sunt disponibile in doua variante: vizuale si electronice, in functie de specie. Dispozitivele vizuale permit identificarea animalului in urma citirii codului unic imprimat laser pe crotalie (2 crotalii in cazul bovinelor, 1 crotalie in cazul suinelor). Crotaliile electronice fac insa parte dintr-un kit si reprezinta solutia suplimentara, obligatorie, de verificare a codului inscris laser in cazul caprinelor si ovinelor (aceste animale fiind deci identificate cu 1 crotalie vizuala intr-o ureche si o crotalie electronica in cealalta ureche). Crotalia electronica contine in interior un transponder RFID (functioneaza prin radio-frecventa) ce poate fi citit numai de un dispozitiv special (cititor RFID). Cititorul este capabil sa afiseze pe ecranul sau (si ulterior sa transmita catre un PC/laptop) codul continut de transponder.

Bentley Romania comercializeaza crotalii pentru identificarea animalelor vizuale si electronice la preturi avantajoase; produsele oferite sunt de ultima generatie si de calitate superioara, compania colaborand cu cei mai renumiti producatori de astfel de articole, pentru a va oferi cele mai bune crotalii. Pentru cunoscatori, un nume de referinta in acest domeniu este firma elevetiana Datamars; crotaliile ce poarta acest brand sunt diverse, pentru mai multe specii de animale, precum: bovine, ovine, suine si caprine. Bentley Romania este furnizor primar de crotalii, autorizat de catre ANSVSA. Pe langa crotaliile oficiale, cu numere unice, firma livreaza si crotalii pentru management intern (crotalii neinscriptionate – de diverse culori, sau crotalii personalizate la cerere – prin inscriptionare LASER). Mai mult, daca o crotalie oficiala s-a pierdut/deteriorat, tot de la Bentley Romania se pot achizitiona duplicatele (crotalii-oficiale cu un cod unic, cu referinta directa la crotalia pierduta).

Bentley Romania comercializeaza si alte tipuri de solutii de identificare si urmarire a animalelor, microcipurile injectabile reprezentand solutia utilizata in cazul cailor si a animalelor de companie (caine, pisica). Ca furnizor primar autorizat de catre ANARZ, Bentley Romania este compania de la care se pot achizitiona in regim legal microcipuri injectabile pentru cai, cu serii unice. Pe langa aceste produse, compania ofera si accesorii sau servicii suplimentare, necesare pentru a completa procesul de identificare: clesti pentru aplicarea crotaliilor, cititoare pentru crotaliile electronice si microcipurile injectabile, pasapoarte pentru animale de companie.

Lista completa a produselor, modelelor si accesorilor disponibile este disponibila pe site-urile Bentley Romania (www.bentleyromania.ro; www.crotaliianimale.ro; www.gard-electric.ro; www.produseveterinare.ro).
In ceea ce priveste identificarea animalelor preturile fiecarui produs in parte precum si ofertele disponibile pentru afacerea dumneavoastra poate fi consultata pe www.crotaliianimale.ro. Detalii precum modul de efectuare a comenzii, transport, mod de livrare a produselor sunt disponibile online pe site-ul deja mentionat sau telefonic, utilizand datele de contact ale firmei (prezentate in cele ce urmeaza).

Bentley Romania:

Adresa: Piata Nicolae Balcescu, nr. 4, ap. 4, 300229 Timisoara, jud. Timis, Romania
Telefon GRATUIT (comenzi): 08 0007 0007
Email: crotalii[@]bentleyromania.ro