Traseul peturilor, de la colectare pana la transformarea lor in produse noi

26.07.2017 / Stiinta / Cercetare / Bucuresti

Imaginile dezolante cu mormane de gunoaie la marginea oraselor, cu ghenele supraincarcate din preajma blocurilor, aruncate prin poieni, paduri, pe malul apelor sau in alte locuri unde sub nicio forma n-ar trebui sa se afle, sunt din pacate familiare pentru oricine, iar acest fapt nu supara doar privirea, ci au efecte negative grave pentru ...

Centrul de Cercetare BioNanoPark din Polonia

Scopul centrului BioNanoPark este acela de a crește accesibilitatea cercetării, în special pentru microîntreprinderi și pentru companii mici și mijlocii care nu dispun de fonduri suficiente pentru a-și echipa propriul laborator de cercetare-dezvoltare.

Ce tehnologie de printare sa alegem in functie ...

Imprimarea 3D este un proces de constructie a unui obiect solid tridimensional de orice forma, printr-un proces aditiv in care straturi de material sunt adaugate succesiv.

Bayer continuă să îşi dezvolte activităţile de inovaţie ...

Bayer lansează Grants4Indications™ cea de-a cincea sa iniţiativă globală de crowdsourcing. Acest ultim program de finanţare pe internet promovează explorarea unor noi indicaţii, cu scopul de a descoperi noi zone terapeutice potenţiale pentru compuşii Bayer. Grants4Indications este parte a conceptului global Bayer de inovaţie deschisă, care include deja o serie de

Luna si horoscopul zilnic al misterelor ei

"Craiasa" noptilor asa cum au numit-o poetii, Luna cum au numit-o romanii, Selene sau Artemis in denumirea grecilor, vegheaza asupra umanitatii noapte de noapte, trimitand "soaptele" ei pline de mistere, catre Terra.

Romania - Ungaria - Serbia: pentru a VII-a ...

Cel mai mare targ pe energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari din vestul tarii, ENREG ENERGIA REGENERABILA® va reveni pentru a VII-a oara, intre 4-6 martie 2015, la Expo Arad.

“Joc Responsabil” este la acelaşi nivel de expertiză ...

- Evaluarea aparţine specialiştilor psihologi implicaţi în cele mai importante programe similare derulate în cele două ţări din vestul Europei, cu ocazia seminarului internaţional “BUNE PRACTICI ÎN ABORDAREA JOCULUI PATOLOGIC” - Acelaşi eveniment a marcat şi cooptarea în echipa „Joc Responsabil” a reputatului psiholog şi psihiatru Dr. Cristian Andrei

Synergon Consulting – singura companie de neuromarketing din ...

Synergon Consulting este singura companie de neuromarketing din țară aleasă să participe la proiectul internațional de cercetare “Neuro Against Smoking”, al cărui scop este acela de a testa eficiența mesajelor de avertizare și a imaginilor folosite în prezent pe pachetele de țigări.

Au mai ramas doar cateva zile in care ...

Iti mai poti sustine proiectul preferat din semifinalele concursului international Electrolux Design Lab doar pana pe 14 octombrie inclusiv! In acest stadiu, Romania este reprezentata de trei studenti timisoreni, care concureaza cu proiecte din intreaga lume pentru a pune Romania pe harta designului international.

Voteaza proiectele celor trei studenti timisoreni calificati in ...

Etapa de votare pentru semifinalele concursului international Electrolux Design Lab se apropie de final. In acest stagiu, Romania este reprezentata de trei studenti timisoreni, care concureaza cu proiecte din toata lumea. Ei pot fi sustinuti prin voturi pana pe 15 octombrie.

SCA lansează Zewa Aqua Tube®: singurul tub ...

SCA, unul dintre cei mai importanţi producători internaţionali de produse de igienă şi hârtie, lansează în România cea mai recentă inovaţie - din categoria de hârtie igienică, tubul Zewa Aqua Tube®. Complet dizolvabil, biodegradabil şi reciclabil, acesta oferă consumatorilor o metodă alternativă, practică pentru eliminarea tuburilor de hârtie igienică.

Limba mielului, remediu natural impotriva racelii

Limba mielulului (Borago officinalis) este o planta din familia Boraginaceae, cunoscuta in popor si sub denumirile de alior, boranta, laptele canelui, limba boului, mierea ursului sau otratel.

O noua expeditie in Antarctica pentru Uca Marinescu

Cea mai cunoscuta femeie-explorator din Romania, Uca Marinescu, a pornit intr-o noua expeditie in Antarctica, incepand cu 9 martie.

POKERSTARS SE IMPLICĂ ÎN JOCUL CARE DETECTEAZĂ TIPARE ...

Cancer Research UK a lansat o aplicaţie mobilă numită Play to Cure: Genes in Space, un inovator joc pe mobil, ce analizează date genetice în timpul jocului participanţilor, dând ocazia oricui de a contribui la accelerarea cercetării împotriva cancerului. Compania Rational Group, prin programul său ‘Helping Hands’, susţine acest proiect ce

RENERGY AWARD premiaza inovatia si creativitatea in cadrul ...

Personalitati remarcabile si companii din domeniul energiilor regenerabile din Romania si din strintate, se vor reuni in cadrul Serii Profesionale pentru Networking gazduit de RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, unde pentru a doua oara va fi oferit RENERGY AWARD. Prin intermediul acestui premiu REECO, organizatorul evenimentului doreste sa premieze initiativele si creativitatea celor

Inainte de Elysium - Proiectul de exoschelet al ...

Cu o jumatate de secol inainte ca un sistem asemanator sa stea la baza blockbuster-ului „Elysium”, care ruleaza in aceasta perioada in cinematografe, GE l-a denumit „Programul de augmentare a omului”.

Bentley Romania: Crotalii pentru identificarea animalelor, crotaliile vizuale ...

Achizitioneaza crotalii pentru identificarea animalelor de la Bentley Romania!

Medalie de argint la Olimpiada Internaţională a Proiectelor ...

Fundația Star Storage anunță câștigarea medaliei de argint la categoria Mediu și Biologie de către echipa României la Olimpiada Internaţională a Proiectelor Mediului Ştiințific INESPO 2013, care a avut loc în perioada 2-6 iunie în Olanda la Middelburg.

Echipa Romaniei sustinuta de Fundatia Star Storage participa ...

Fundatia Star Storage, prin Programul „Cred in Romania” sustine un grup de olimpici romani sa participe in marea finala a Olimpiadei Internationale a Proiectelor Mediului Stiintific INESPO 2013 de la Middelburg din Olanda. Aceasta olimpiada se adreseaza elevilor cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, pe plan european fiind cea

Conferinta UE dedicata imbunatatirii strategiilor de transfer de ...

Reuniunea KTFORCE (13-15 martie 2013) isi propune sa reuneasca participanti din diferite regiuni ale UE, in vederea consolidarii relatiei dintre birourile de transfer tehnologic si responsabilii locali si factorii nationali de decizie politica, prin schimbul de solutii, pentru a spori transferul de cunostinte din regiunile partenere.