Tu ce stii despre sporturile de iarna?

11 ianuarie 2016

Iarna este anotimpul in care devenim mai interesati de sporturile de sezon, mai ales pentru ca vremea ne permite. Ski, snowboarding, patinaj, toate acestea pot inlocui cu succes o sesiune de miscare la sala de sport. Mai mult, sporturile de iarna sunt benefice atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea mentala.

Cele mai practicate sporturi de iarna sunt ski-ul, snowboarding-ul si patinajul. Beneficiile comune ale acestor sporturi sunt intarirea musculaturii, reducerea riscului bolilor de inima si a infarctului miocardic si reducerea stresului. Un alt beneficiu al sporturilor de iarna il reprezinta arderea de calorii. O singura ora pe partie sau pe gheata te poate ajuta sa scapi de 500 de calorii. Daca nu te-ai decis inca asupra destinatiei de vacanta, este bine de stiut faptul ca cele mai lungi partii de ski din Romania se afla in Poiana Brasov (Drumul Rosu: 4,7 km, urmata de Sulinar: 3,3 km).

Indiferent de sportul pe care il practici, nu ignora siguranta! Costul unui echipament adecvat pentru ski sau snowboarding se poate ridica la 3.000 - 3.500 lei. Pretul te poate speria in prima instanta, dar nu si atunci cand este vorba de sanatatea ta si a celor dragi. In anotimpul rece, aproximativ 40% dintre leziuni sunt la genunchi, 7% sunt identificate la nivelul ligamentului colateral ulnar al articulatiei cotului, iar 5% sunt identificate la nivelul craniului. Purtand un echipament de calitate poti evita neplacerile ulterioare.

Amatorii de adrenalina si senzatii tari se vor simti ca-n rai, vitezele atinse prin practicarea sporturilor de iarna fiind ametitoare. O saritura cu skiurile poate atinge viteza de 95 km/ora, o coborare cu skiurile 80 km/ora, sau chiar 145 km/ora in cazul unei coborari cu sania. Nu ti se pare suficient? Gandeste-te atunci ca viteza medie a unui autovehicol pe autostrada in conditii de iarna este de 72 km/ora.

Preda Publishing a realizat un infografic in care a adunat toate aceste date.

Preda Publishing este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului, in toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondata in 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promoveaza un stil de viata sanatos, bazat pe miscare, dieta echilibrata si respect pentru natura. In prezent, oferta Preda Publishing este structurata pe urmatoarele colectii:

iRun, colectie dedicata alergarii, fie ca este vorba de pista sau alergari montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colectie dedicata ciclismului
iTri, colectie dedicata triatlonului, sport ce capata din ce in ce mai multi adepti in Romania
iBall, colectie dedicata fotbalului si eroilor sai
iClimb, colectie dedicata alpinismului si iubitorilor muntelui
iLegend, colectie dedicata legendelor sportului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram