Tu ce stii despre mersul pe bicicleta?

22 februarie 2016

Stim cu totii ca mersul pe bicicleta este o metoda excelenta de a face miscare si de a contribui, catusi de putin, la reducerea poluarii din marile orase. Mersul pe bicicleta se bucura de popularitate in Europa inca de cand a fost inventata prima bicicleta, fiind considerata chiar de atunci un vehicul. Primul exemplar a fost elaborat de Karl Drais si nu arata intocmai modelului care ne este familiar astazi, ci era unul realizat din lemn, fara pedale.

Bicicleta a evoluat, iar acest sport incepe sa devina popular si in Romania, tot mai multi romani fiind deschisi in ceea ce priveste practicarea lui. Astfel, un procent de 30% din populatia tarii noastre are o bicicleta acasa, iar aproape jumatate dintre acestia detin una de cel putin 5 ani.

In ceea ce priveste considerarea mersului pe bicicleta ca mijloc de transport zilnic, in Romania doar 5,2% din populatie considera pedalatul o optiune de transport. In topul statisticilor se afla Olanda, urmata de Danemarca.

Mersul pe bicicleta aduce o multitudine de efecte pozitive organismului, printre care arderea de calorii si scaderea in greutate, dar si efecte de alta natura, precum evitarea aglomeratiei urbane. Din pacate, Romania nu are inca un sistem de infrastructura dezvoltat privind pistele pentru biciclete. In Bucuresti exista doar 5,97 km de piste, iar cea mai lunga pista din tara masoara 37 km si porneste din Timisoara mergand pana aproape de granita cu Serbia.

Editura Preda Publishing sustine practicarea oricarui tip de miscare, incurajeaza cititorii sa mearga pe bicicleta si sa devina constienti de beneficiile pe care le pot obtine.

Preda Publishing a realizat un infografic in care a adunat toate aceste date.

Preda Publishing este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului, in toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondata in 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promoveaza un stil de viata sanatos, bazat pe miscare, dieta echilibrata si respect pentru natura. In prezent, oferta Preda Publishing este structurata pe urmatoarele colectii:

iRun, colectie dedicata alergarii, fie ca este vorba de pista sau alergari montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colectie dedicata ciclismului
iTri, colectie dedicata triatlonului, sport ce capata din ce in ce mai multi adepti in Romania
iBall, colectie dedicata fotbalului si eroilor sai
iClimb, colectie dedicata alpinismului si iubitorilor muntelui
iLegend, colectie dedicata legendelor sportului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram