Terenurile multisport pentru şcoli

13 martie 2017

Suprafeţele sportive multifuncţionale sau terenurile multisport sunt extrem de populare în sectorul educaţional, oferind facilităţi versatile şcolilor. Cu toate acestea, înainte de a face o investiţie semnificativă, este întotdeauna recomandat să luaţi în calcul dacă şcoala dumneavoastră este potrivită pentru un teren multisport şi dacă un teren multisport este potrivit pentru şcoală.

North_Collins_aerial

Aveti nevoie de un teren pentru sporturi specifice?
Fiecare sport are propriul set de cerinţe atunci când vine vorba de suprafaţa pe care este jucat, iar acestea pot varia foarte mult de la unul la altul. Aşa că, în timp ce terenurile multisport oferă o soluţie rentabilă pentru şcoli, cu o gamă largă de cerinţe sportive, de multe ori nu este posibil să oferiţi o soluţie care va satisface orice situaţie.

Dacă sunteţi dispus să faceţi compromisuri cu privire la suprafaţa adecvată pentru anumite sporturi – fie în ceea ce priveşte mărimea sau jucabilitatea suprafeţei în sine – atunci un teren multisport poate fi o alegere rezonabilă. Dacă nu, o soluţie potrivită este şi terenul sportiv individual.

Ce sporturi se vor practica?
Luând în considerare pentru câte sporturi diferite va fi suprafaţa folosită, este bine să avem în vedere combinaţia specifică de care facilitatea va avea nevoie. Printre sporturile cele mai frecvent jucate pe terenurile multisport sunt tenis, fotbal şi volei.

De exemplu, unele suprafeţe vor fi perfecte atât pentru fotbal cât şi volei; în timp ce altele, cu o înălţime a firului mai mare,vor fi mai potrivite pentru, să zicem, tenis şi baschet. Discutaţi cu contractorul dvs. pentru a decide dacă nevoile şcolii dvs. pot fi îndeplinite de o suprafaţă specifică.

Este suprafaţa potrivită pentru un teren multisport?multisport
Costul unei noi facilităţi este foarte mult influenţat de condiţiile terenului. Costurile vor fi mult mai mari pentru proiectarea unui teren într-o zonă mai dificilă.

Există diverşi factori implicaţi care influenţează şi decid dacă o suprafaţă este sau nu potrivită pentru a se construi pe ea un astfel de teren: topografie, acces, drenarea şantierelor, alimentarea cu energie electrică, alimentare cu apă, copaci şi condiţiile terenului.

Desigur, consilierea de specialitate este întotdeauna recomandată, iar următoarele întrebări pot oferi indicaţii scurte:

· Care este materialul care stă la baza solului?

· Este aproape de parcări sau facilităţi?

· Există posibilităţi bune de adăpost?

· Există acces pentru persoanele cu dizabilităţi?

· Va fi suficient de utilizată facilitatea?

5785604

Este esenţial ca, înainte de a investi într-o facilitate, să vă asiguraţi că beneficiile utilizării sporite, flexibilitatea şi veniturile suplimentare vor justifica cheltuielile iniţiale. Timpul de utilizare al facilităţii va afecta foarte mult durata perioadei de amortizare şi, cel mai important, cât de probabil va fi ca facilitatea dumneavoastră să obţină finanţare.

Din acest motiv, vă recomandăm insistent ca orice zonă în care investiţi să includă planuri care să ofere mai multe ore de funcţionare pe tot parcursul anului, precum şi o mai bună alegere pentru cluburi şi jucători.

Eşti pregătit să investeşti în întreţinere?
Întreţinerea corectă a gazonului artificial este vitală în cazul în care pe terenul multisport se va juca în mod constant, pentru a rămâne atrăgător vizual şi, cel mai important, să fie durabil.

În acest sens, întreţinerea ar trebui luată întotdeauna în calcul, puse deoparte fonduri de întreţinere speciale, pentru a se asigura că fondurile disponibile sunt suficiente pentru întreţinerea suprafeţei, precum şi să-l înlocuiască atunci când este necesar.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram