Preda Publishing lanseaza PROVOCAREA INALTIMILOR de Sir Edmund Hillary

18 mai 2015

Omul care a reusit, pentru prima data, sa puna piciorul pe Varful Everest, omul care a condus o echipa de exploratori la Polul Sud, omul care a strabatut fluviul Gange de la ocean pana la cer a adunat, pentru prima data, toate aceste aventuri remarcabile ale unei vieti speciale intr-un singur volum. Dar Edmund Hillary a fost mai mult decat un explorator. El este si omul care si-a platit datoria de onoare catre Himalaya instaurand in Nepal un program indraznet de construire de scoli, clinici, aerodromuri si poduri. Cu implicarea sa activa, acest proiect a devenit din ce in ce mai puternic si a crescut din ce in ce mai mult in cei saizeci de ani de cand autorul a escaladat Treapta Hillary si si-a condus companionul Tenzing Norgay pe ultima creasta a varfului Everest. Provocarea inaltimilor este o reevaluare onesta a unei vieti petrecute la limita. In acelasi timp este povestea unui om care a reusit sa cucereasca o lume intreaga cu sufletul sau.

Sir Edmund Hillary s-a nascut in 1919 la Auckland, Noua Zeelanda, si a facut parte din Fortele Aeriene neozeelandeze in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Distins cu titlul de cavaler pentru ascensiunea Varfului Everest, din 1953, Hillary a reusit numeroase „premiere” pe acest taram al aventurii si al explorarii. Si-a dedicat o mare parte din viata ajutand populatia serpa din Nepal prin Himalayan Trust, o organizatie non-profit dedicata imbunatatirii vietii locuitorilor din Muntii Himalaya. Prin eforturile sale a reusit sa construiasca numeroase scoli si spitale in aceasta regiune indepartata, declarand ca aceasta este cea mai mare realizare a vietii sale. Sir Edmund Hillary a decedat pe 11 ianuarie 2008, la varsta de 88 de ani, in urma unui infarct miocardic.

Preda Publishing este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului, in toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism, automobilism, fotbal, baschet sau sporturi de contact. Editura propune publicului carti inspirationale, cu si despre sportivi celebri, in care acestia isi dezvaluie secretele performantei dar si dimensiunea profund umana: de la programele de antrenament si nutritie pana la exercitiile de vointa, de la esecurile, temerile si obstacolele inevitabile la euforia victoriei. In prezent, oferta Preda Publishing este structurata pe urmatoarele colectii:

• iRun: colectie dedicata alergarii, fie ca este vorba de pista sau alergari montane, sprint, maraton sau ultramaraton
• iBike: colectie dedicata ciclismului si celebrilor rutieri ai lumii
• iTri: colectie dedicata triatlonului, de la cursele de distanta olimpica la celebrul Ironman
• iBall: colectie dedicata fotbalului si eroilor sai
• iClimb: colectie dedicata alpinismului si iubitorilor muntelui
• iLegend: colectie dedicate legendelor sportului.

Cartea este disponibila pe www[.]predapublishing[.]com.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram