Cum acoperim un teren de sport – balon presostatic vs tensiostatic

22 martie 2017

Astăzi vom analiza care e cea mai bună şi cea mai rentabilă soluţie pentru acoperirea unui teren sport.
Cele 2 soluţii populare sunt:
– balon presostatic
– structură metalică + prelată (tip cort) sau balon tensiostaticSă le analizăm pe fiecare:
BALON PRESOSTATIC
Nu are schelet metalic, este o structură pe bază de aer realizată dintr-o membrană simplă sau dublă, confecţionată din PVC, acoperită cu un strat de poliester, protejată împotriva razelor UV, antistatică, translucidă – permite accesul luminii naturale, este tratată împotriva ciupercilor, cu funcţie antiputrezire şi ignifugă.

MEMBRANĂ DUBLĂ:
Realizată dintr-o membrană dublă izolatoare care constă într-un material mai uşor, sudat direct pe membrană principală, formând împreună cu acesta o “pernă de aer”, prin care trece o cantitate de aer, această permiţându-i condiţii ambientale mai bune şi economii în furnizările de căldură.

Ventilarea şi încălzirea aerului se realizează cu ajutorul unei unităţi de ventilaţie şi încălzire. Rolul acestuia este acela de a păstra presiunea şi temperatura corespunzătoare în interiorul balonului. Practic balonul presostatic stă ridicat cu ajutorul energiei şi a căldurii generate de această unitate.
– poate fi demontat pe perioada de vară
– necesită un generator de urgenţă şi este utilizabil doar dacă este ventilat şi încălzit

BALONUL TENSIOSTATIC
Este un schelet metalic format din cadre zăbrelite (arce cu zăbrele), legate între ele cu grinzi longitudinale şi tiranţi. Peste acest schelet metalic se montează o membrană PVC, care de asemenea este protejată împotriva razelor UV, antistatică, translucidă, tratată împotriva ciupercilor, antiputrezire şi ignifugă.

– Încălzirea se realizează cu aeroterme sau orice sursă de aer cald.
– Pe laterale prelata este culisantă până la o anumită înălţime, permiţând astfel o ventilare naturală plăcută pe perioada de vară.
– Este utilizabil fără încălzire sau alte surse de energie.

Ca şi cost de realizare, în principiu un balon tensiostatic aproximativ dublează valoarea investiţiei într-un teren de sport.
– Balonul presostatic este mai ieftin, însă întreţinerea lui poate fi foarte costisitoare , deoarece acesta funcţionează doar pe bază de energie. Spre exemplu am o cunoştinţă care deţine personal un astfel de balon Presostatic la un teren de tenis iar într-o lună de decembrie a plătit 17,500 lei la energie doar pentru a ţine balonul funcţional. Mie personal mi se pare enorm.
– Structura metalică sau Bblonul tensiostatic este mai costisitor de realizat, însă întreţinerea este mult mai economică, terenul de sport putând fi utilizat chiar fără încălzire/ventilaţie. Avem un client care îl utilizează iarnă fără încălzire, plăteşte doar câteva sute lei la curent pentru nocturnă.

Deci avem un balon presostatic puţin mai ieftin de realizat dar scump de întreţinut şi avem o structură metalică (tip cort) puţin mai scumpă de realizat însă mult mai ieftin de întreţinut.

Sper că aceste informaţii v-au ajutat să vă formaţi o imagine mai clară asupra soluţiilor de acoperire a unui teren de sport, precum şi a diferenţelor dintre ele. În final, alegerea va revine!

Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii vă rog să ne contactaţi fără reţineri – ne găsiţi la datele de pe ecran. Suntem pasionaţi să realizăm cele mai bune proiecte pentru clienţii noştrii precum şi să îi ajutăm să aleagă cele mai bune soluţii pentru proiectele lor sportive.

O zi frumoasă vă doresc şi nu uitaţi: în tot ce faceţi, alegeţi să lucraţi cu cei mai buni! Pe curând!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram