Baletul o activitate destinata doar fetelor?

20 octombrie 2014

In primul rand arta este o manifestare permisa oricui si oriunde, indiferent de varsta, sex, nationalitate, culoare, religie. Baletul este o ramura a dansului care pune accent pe flexibilitate, atitudine si eleganta dar asta nu insemana ca doar fetele pot practica acest stil de dans care mai cere si echilibru intre trup si suflet, muzica si corp.Cu siguranta, nu! De-a lungul timpul au existat tot felul de polemici in legatura cu balerini sau balerine dar pana la urma vorbim despre un act artistic care vine spre public cu o incarcatura emotionala destul de puternic si tot timpul cu ceva nou.
In prezent scoala de balet formeaza un numar din ce in ce mai mare de balerini, astfel nu putem crede decat ca oameni au inceput sa fie din ce in ce mai intelegatori si dau frau liber pasiunilor. Casele de balet au inceput sa aiba din ce in ce mai multi baieti care se inscriu la lectii de balet, tineri care au inteles ca ei sunt speciali din simplul fapt ca au capacitatea de a intelege acel set de senzatii si trairi pe care baletul se straneste. Acesti tineri fac eforturi foarte mari pentru a putea pune in scena acele productii artistice pline de culoare si fast.
O scoala de balet care se respecta, are cei mai buni dascali, o scoala balet care se repecta pune accent pe educarea eleviilor si sustinerea lor, mai ales ca in cazul de fata vorbim despre un program destul de incarcat, unii dintre balerini avand pana la 6 antrenamente pe saptamana, care constau in multe ore petrecute in casa de balet. Una din cele mai prestigioase scoli de balet se afla chiar in Bucuresti si de aici am putut afla cateva detalii despre balerini, programul lor incarcat si ceea ce inseamana baletul (desi probabil are un infinit de definitii). Daca sunteti o persoana interesata de arta,balet puteti consulta pagina scolii de balet din Bucuresti, veti gasi acolo o lume magica.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram