Top 3 locuri de Escape Room din Bucuresti noua atractie a capitalei

25 mai 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Incepand cu anul trecut, una din cele mai mari atractii in Bucuresti sunt jocurile de escape room. Jocul se joaca in echipa si presupune ca aceasta sa fie inchisa intr-o camera si sa gaseasca cheia care va deschide usa de la camera unde este inchisa. Camera are mai multe indicii ce trebuiesc puse cap la cap in cel mult 60 de minute pentru a descoperi mult dorita cheie si usa camerei in care membrii echipei sunt inchisi.

In Romania acest joc este unu nou dar acesta datea inca din 1988, atunci când John Wilson a lansat „Behind Closed Doors“, o aplicaţie de tip text adventure, prin comenzi scrise, în care jucătorul trebuia să evadeze dintr-o cameră folosind diverse obiecte. Termenul „Escape the Room“ a fost lansat în 2001, odată cu jocul „Mystery of Time and Space“ (MOTAS). Succesul a fost atât de mare, încât în următorii ani s-au dezvoltat sute de mii de programe similare.

1. Mistery Room

Mistery Room este cea mai cunoscuta locatie de Escape Room din Bucuresti la aceasta ora. Aceasta se regaseste pe Bulevardul Unirii nr.16, bl.5A, sc.1, et.7, ap.22 Punct de reper - in dreapta restaurantului Il Portofino. Aceasta dispune de 2 camere: una se numeste Grandma's Mysteries si cealalta Alien Abduction. Camera Grandma’s Mysteries este o camera ca de pe vremuri in care fiecare din obiecte spun fiecare cate o poveste, un joc plin de mister unde nimic nu e ceea ce pare. Aceasta camera este de un nivel mediu putandu-se forma echipa din 2 pana la 5 persoane

2. Afacerea Escape the Room. Cum să scapi din castelul lui Dracula

Când alţi tineri abia intră în câmpul muncii, la doar 24 de ani, Anca Meliu deja a renunţat la statutul de angajat. Tânăra, care a lucrat într-o agenţie de PR, a intrat în afaceri cu... joaca. Aşa a creat Time Escape, un joc organizat în camere speciale, în care participanţii „călătoresc în timp“ şi se vor „întoarce“ dacă găsesc soluţia potrivită. „Valoarea investiţiei s-a ridicat la aproximativ 10.000 de euro. Banii au provenit atât din economiile noastre personale, cât şi din împrumuturi luate de la rude şi persoane apropiate - fiind la prima iniţiativă antreprenorială, am ales să nu accesam surse de finanţare bancare“, a spus, pentru wall-street, Anca Meliu, care estimează să recupereze investiţia în cel mult un an.

Cea mai mare parte a investiţiei a mers în renovarea şi în decorul spaţiului pentru a ilustra cât mai bine ideea de calatorie în timp cu nuanţe steampunk. Aşa că cine va merge în camerele Idele lui Martie şi Castelul din Time Escape, va călători în timp în Roma Antică şi în castelul lui Dracula.

3. Afacerea Escape the Room. Businessul de la parterul casei

RoomXcape este o altă afacere Escape the Room deschisă în Capitală. Alex are 26 de ani şi de câteva luni a decis să se ocupe de propria afacere pe care a început-o chiar la parterul casei în care locuieşte. „Voiam să-mi cer în căsătorie viitoarea soţie şi m-am gândit că vreau să fie ceva diferit. Am fost într-un loc din Bucureşti în care am încercat să evadăm, dar în loc să găsească cheia a găsit o scrisoare. Şi aşa a început totul“, a povestit tânărul pentru „Adevărul“. Prima cameră, despre care spune că cei care îi trec pragul pot evada mai uşor, seamănă perfect cu o celulă.

Pereţii sunt scrijeliţi şi nu ştii dacă afară este zi sau noapte. Uşor-uşor începi să auzi sunete care par desprinse din lumea de dincolo, iar atmosfera se tensionează minut după minut. Odată ce ai intrat aici, poţi să ieşi abia după 60 de minute în cazul în care nu ai reuşit să evadezi (în cazuri extreme, poţi cere să fii scos din cameră înainte de termen). Pe parcursul celor 60 de minute, ai voie să apeşi de trei ori butonul „hint“. Pe sub uşă, primeşti un indiciu despre următorul pas pe care trebuie să-l faci pentru a ajunge la cheia finală. În cele 60 de minute în care încerci să evadezi, alex te supraveghează cu ajutorul camerei video din interiorul „celulei“.

Pentru amenajarea celor două camere, Alex a investit 20.000 de euro in acest joc room escape,şi a stat în jur de trei, patru luni să amenajeze fiecare cameră înainte de inaugurare. Cei care intră o dată în cameră, nu se mai pot întoarce, pentru că ştiu paşii pe care ar trebui să-i facă pentru a reuşi să evadeze. cu toate acestea, sunt oameni care rezolvă într-o oră mai puţin de 40% din joc, iar aceştia se pot întoarce liniştiţi în cameră. „Indiciile din camere nu se schimbă. După ce ai fost aici o singură dată, nu prea mai are rost să te întorci. În schimb, pentru cei care au rezolvat mai puţin de 40% din joc fac o reducere de 80% dacă vor să mai intre încă o dată“, precizează Alex.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram