Semnificatia misteriosului barbat care apare in visul tau

10 iunie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Tuturor ni s-a intamplat sa visam si sa ne apara in vis persoane necunoscute. Cu siguranta ni s-a intamplat si ca protagonistul visului sa fie un barbat necunoscut. Literatura de specialitate spune ca acest barbat are o semnificatie aparte.

Cine este barbatul din vis?

Atunci cand apare in visele noastre, specialistii spun ca el reprezinta eul nostru masculin. De asemenea, atunci cand noi, femeile intalnim in visele noastre un barbat, intra in joc structuri foarte profunde ale sufletului. Respectivul vis reprezinta intalnirea cu partea noastra masculina. Importanta acestei intalniri este foarte mare deoarece este vorba de cealalta jumatate a fiintei noastre.

Barbatul simbolizeaza aspectele care, in general, sunt mai slab dezvoltate la noi, femeile: pragmatismul, logica, tehnica, hotararea. Aceste calitati sunt potential prezente si nu cer sa fie utilizate.

Ce face barbatul din vis?

Visele despre imbratisari si raporturi sexuale exprima unirea, asadar recuperarea calitatilor masculine. Dificultatile unei intalniri sau a unui raport cu barbatul din vis semnifica greutatea de a intalni sau de a scoate la suprafata un anume aspect interior profund.

Interpretarea populara subliniaza ca un barbat tanar si frumos promite celei care il viseaza, sanatate si fericire; daca este insa un barbat in varsta, reprezinta dificultati. Un barbat matur simbolizeaza lucruri pozitive pentru ambele sexe, pronostic ce ramane valabil daca barbatul din vis a trecut in lumea celor drepti.

Pentru cei din antichitate personajul masculin tanar simbolizeaza un dusman si anunta tristete, in vreme ce un barbat in varsta era simbolul unor evenimente pozitive, a unor ajutoare si prietenii.

Artemidor spune ca a visa ca plasmuiesti figuri masculine anunta nasterea unor copii; sclavilor si saracilor le anunta castiguri, iar bogatilor si celor puternici, insarcinari importante. Freud interpreteaza barbatul cunoscut ca o imagine despre sine, iar daca este necunoscut, il identifica cu moartea. Jung recunoaste in figura masculina partea spirituala a fiecarui individ.

Exista o multitudine de interpretari ale viselor de tot felul, insa este important sa nu uitam ca in final visele nu sunt reale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram