Philips Romania aduce la Festivalul Brazilor de Craciun “Citadela Alba”

25 noiembrie 2015

Philips Romania sustine, pentru al doilea an consecutiv, proiectul caritabil Festivalul Brazilor de Craciun derulat de organizatia Salvati Copiii Romania, prin participarea cu o creatie speciala ce va fi licitata in seara de 10 decembrie 2015.

Citadela Alba, lucrarea propusa pentru editia din 2015 de catre compania Philips Romania, poarta si in acest an semnatura arhitectilor studio-ului de creatie MATIUS si va fi licitata la Gala, cu scopul de a ajuta cei peste 2.000 de copii proveniti din medii sociale vulnerabile pe care Organizatia Salvati Copiii ii sustine prin programele pe care le desfasoara.

“Este al doilea an in care participam la Festivalul Brazilor de Craciun, un eveniment in cadrul caruia aratam ca printr-un gest creativ putem sa oferim sansa unei vieti mai bune pentru copiii fara acces la educatie. Alaturi de arhitectii MATIUS, am creat bradul “Citadela Alba” care, asemenea unui oras, prinde viata cu ajutorul luminii.”, afirma Bogdan Balaci, Commercial Leader Philips Lighting SEE.

Inscris cu numele “Citadela Alba”, bradul editiei de anul acesta a Festivalului Brazilor de Craciun este o creatie minimalista, iluminata cu LED si realizata din imateriale precum vise, sperante si emotii. Ideea care a stat la baza povestii desenate de MATIUS si iluminata de Philips este legata de acel loc temporar de care avem nevoie pentru a regasi bunatatea specifica sarbatorilor de iarna. Mica fortareata propusa de creatori serveste drept rezistenta si refugiu impotriva raului, un loc unde zapada se fabrica din lumina. Citadela Alba este transparenta, sub forma unui con in care zapada se aduna in nori pentru a fi apoi ninsa ca o poveste. Citadela este decorata cu case si strazi luminoase si iluminata cu LED. Baza conului este iluminata cu ajutorul celui mai inovator sistem de iluminat din lume: Philips HUE, un kit de becuri inteligente LED RGB si un bridge wireless care permite controlul acestora prin intermediul aplicatiilor disponibile pentru platformele Android si iOS. Becurile inteligente HUE permit crearea unei ambiante specifice in functie de starea de spirit al utilizatorului, prin schimbarea culorilor, luminozitatii, intensitatii sau functiilor sistemului. Becurile incluse in kit pot fi controlate individual sau simultan.
“Si daca poate exista arhitectura fara beton, sticla si cofraje? Daca, intr-adevar, arhitectura este jocul savant al unor volume imateriale in lumina? Si daca totusi exista bunatate in lumea asta? Haideti sa ne redesenam visele!” afirma Marius Ichim, MATIUS.

“Citadela Alba” a fost creata de arhitectii MATIUS cu sisteme de iluminat oferite de Philips Romania, cu scopul de a oferi speranta si o sansa la educatie copiilor proveniti din medii defavorizate.

Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment caritabil organizat anual de Salvati Copiii Romania, care are in centru o licitatie speciala de brazi de Craciun, creati exclusiv pentru acest eveniment de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani. Toate fondurile obtinute din vanzarea brazilor sunt destinate finantarii programelor educationale ale organizatiei Salvati Copiii Romania, cu scopul asigurarii accesului la educatie a copiilor proveniti din medii sociale vulnerabile.

Iluminatul cu LED este cea mai profunda schimbare in industria iluminatului, avand la baza o tehnologie eco-friendly: durata mai mare de viata, economie de energie, control asupra luminii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram