O slujba banoasa o familie fericita

26 iulie 2017
Autor:
DualCreative

 

Dacă e să privim în trecut și la modul în care era văzută familia în trecut, cu toții știm că rolul femeii era să fie casnică. Bărbatul era capul familiei și cel care aduce totdeauna banii în casă, iar femeia trebuia să se ocupe cu îngrijirea copiilor și curățenia. Odată cu trecerea timpului însă, și cu emanciparea femeii, aceasta a început să-și dorească din ce în ce mai mult să fie independentă. Până la urmă, asta e și cheia pentru a deveni o femeie de succes.

În ziua de astăzi femeia vrea să fie independentă financiar, iar ideea cum că „femeia trebuie să stea acasă și să aibă grijă de copiii” își pierde din valoare încetul cu încetul.

Dacă v-aș spune că femeia ar putea câștiga mai mult decât bărbatul, ați crede?

Probabil gurile rele ar critica această afirmație, și i-ar deranja numai gândul că prietena sau soția lor ar putea câștiga mai mult decât ei.

Dacă v-aș spune că există familii în care bărbatul este casnic și femeia este principala sursă de venit, ați crede?

Da, femeia a ajuns atât de emancipată în ziua de astăzi încât nu mai există reguli nescrise care să îi dicteze ceea ce trebuie să facă.

O dovadă clară este Irina, care de 2 ani își întreține familia. Este căsătorită de 5 ani și are o fetiță frumoasă de 2 ani.

Cum a decis Irina să ia această hotărâre? Totul a început când soțul ei a avut niște probleme de sănătate și nu mai putea să depună niciun fel de efort. Irina a decis ca atunci să îl lase pe el să se ocupe de fetiță și de treburile casnice, iar ea s-a angajat la Live Studio ca model de videochat.

„Soțul meu nu a fost complet de acord la început. Era fixat și el pe ideea aceea că bărbatul trebuie să fie principala sursă de venit în casă, ca orice bărbat de altfel. I-am explicat însă că de ce să nu profităm de ocazie pentru că am avea numai de câștigat. Eu nu aș fi depus o muncă atât de grea fizic și totuși aș fi avut câștiguri însemnate, iar el putea să se recupereze acasă stând cu fetița.”

Irina a spus că la început, gurile rele au fost prezente ca de obicei, dar că nu i-a interesat prea mult și au continuat să meargă mai departe cu ceea ce și-au propus. „Ne-a fost mai greu la început, până ne-am acomodat, dar după când am văzut cât de bine se câștigă, ne-am motivat și am continuat treaba.”

„Soțul meu mă susține în tot ceea ce fac, mă apreciază și ne înțelegem foarte bine. Nu m-a criticat niciodată, știe cât de mult îmi iubesc familia și ce eforturi am făcut pentru a ne fi bine. Mă mândresc cu slujba mea și mă simt bine în pielea mea!”

Nu ar mai trebui să fim atât de fixați pe ideile din trecut. Timpurile s-au schimbat, vremurile s-au schimbat, concepțiile s-au schimbat și cum se mai spune „Astăzi vremea s-a schimbat, fata vine la băiat!”

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram