”de la SEMN la SENS” împreuna pentru educația copiilor deficienți de auz

29 noiembrie 2016

”Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” și Colegiul Național ”Matei Basarab” din București au organizat joi, 24 noiembrie 2016, spectacolul caritabil “De la SEMN la SENS”, spectacol realizat împreună și pentru copiii cu deficiențe de auz.
Sub sloganul ”Creștem prin Artă!”, a fost deschisă o campanie ce are drept scop îmbunătățirea educației copiilor cu deficiențe.

În urma acestei acțiuni s-a obținut o finanțare de 10.080 lei care va servi la dotarea Atelierului de tipografie Print XXI. Principalii beneficiari ai acestui atelier sunt elevii deficienți de auz care urmează cursurile Școlii Profesionale, calificarea Tipograf / Tipăritor offset. O altă parte a fondurilor strânse se va direcţiona către dezvoltarea unui dictionar explicativ online cu explicații - suport în limbaj mimico – gestual. Donațiile pot fi virate în contul: RO35BTRLRONCRT0273902001 – Banca Transilvania, Sucursala Valea Argeșului.

La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, ai Primăriei sectorului 3 și Primăriei sectorului 6, ai Administrației Școlilor Sector 6, ai Inspectoratului Școlar sector 6 și Inspectoratului școlar sector 3, ai Fundației ”Romanian Angel Appeal”.

Spectacolul a debutat cu un cor în limbaj mimico-gestual, cor alcătuit din copii din cele două școli care au organizat evenimentul. Acestui moment emoționant i-au urmat trupa de teatru gestual ”Necuvinte”, grupul de dansuri populare ”Joc” și de dans modern ”What?”, trupa de acrobați ”Aripi” de la Școala Gimnazială „Sfânta Maria”. Împreună cu ei au fost pe scenă Paul – Andrei Țolea de la Colegiul Național ”Aurel Vlaicu”, corul Seminarului Teologic Ortodox ”Cantate Domino”și trupa de dans latino de la Colegiul ”Matei Basarab”.
Acestei inițiative i-au răspuns și i-au fost alături Zoltan – Octavian Butuc, Ion Marinescu-Țurlă și Ama Butoiescu, coordonator al Trupei de Acrobație ”Alma’s”. Evenimentul a fost prezentat de actorul Marian Râlea.

Redăm câteva gânduri care îmbracă în cuvinte trăirile de pe scenă, dar și din public:

”...e bine să ne ajutăm. Să creăm acel spațiu al sufletului în care să ne simțim bine, în care să ne bucurăm că suntem capabili de-a pune o mâna în ajutorul altora, în care să ne simțim Oameni. De ce am eu norocul de-a auzi!? Nu știu. Dar am înțeles că nu-mi rămâne decât să Mulțumesc, să Vă multumesc pentru invitația asta. Pentru că mi-ați oferit prilej de-a da ceva înapoi. Ca o răsplată pentru că aud cu urechile mele și văd cu ochii mei.” (Zoltan - Octavian Butuc)

” La acest spectacol ne-am întâlnit cu inocenţa, voioşia, zâmbetul, pofta de comunicare, respectul pentru scenă, dragul de oameni. Un volum imens de muncă al elevilor dar şi o cantitate infinită de răbdare a profesorilor care îi îndrumă. O seară aleasă din poveştile despre bine şi frumos. Ce noroc să pot fi acolo! Ce-am învăţat? Să fim mai recunoscători sunetului sensibil al frumuseţii lumii ce ne înconjoară.” (Ion Marinescu - Țurlă, Radio România Actualități)

”Am văzut un spectacol realizat de copii deficienți de auz care-și doresc să contribuie la educația lor folosindu-și talentul. Talentul de a transmite celorlalți, celor care aud și care vor să-i asculte, care simt și care trăiesc cu adevărat bucuria și emoția de a fi împreună. Am aplaudat, m-am bucurat, am râs și am plâns. Vă mulțumesc, dragi copii! Felicitări vouă și profesorilor voștri! Sper din tot sufletul ca această acțiune să aibă ecou și să reușiți să realizați ce v-ați propus!” (Daniela Bădescu, Inspector școlar pentru management instituțional-Sector 6 )

” Un spectacol prezentat de copii care ar face față pe orice scenă. Sunt mimi și dansatori perfecți. Sunt frumoși și deștepți chiar dacă nu aud muzica din fundal. Un spectacol extraordinar.” (Cristina Toma, Radio BucureștiFM)

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost și ne sunt alături!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram