Cele mai frumoase gradini verticale si cei mai deosebiti pereti vii din lume

25 februarie 2016
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Proiectele de grădini verticale atrag tot mai mult privirile admirative ale iubitorilor de natură, mai ales în oraşele care duc lipsă de spaţii verzi. De la o „explozie” incredibilă de vegetaţie la Centrul Lincoln, şi până la o grădină cochetă amenajată într-unul din restaurantele preferate ale americanilor,cum sunt prezentate şapte “pereţi vii” care au luat naştere în diferite locaţii din New York.
Creaţia “pereţilor din plante” presupune o strânsă colaborare între arhitecţi şi designeri, pentru a crea arta vegetală menită să decoreze atât unităţi private, cât şi locaţii publice.
Marie Christine Steffanetti şi inginerul de sisteme hidraulice, Laurent Corradi, au lucrat în echipă pentru a dezvolta tehnologia hidroponică automată (pe care au şi brevetat-o), un concept care permite plantelor să crească pe verticală. Rezultatele muncii lor pot fi văzute în case private, restaurante, hoteluri, centre de înfrumuseţare şi magazine de pe tot mapamondul, iar o mare parte din portfoliul clienţilor lor se află în New York.

Aceşti “pereţi vii” sau licheni decorativi cum mai sunt numiti, au incredibila putere de a transmite o stare de spirit pozitivă, mai ales după o perioadă de iarnă friguroasă şi mohorâtă.
1. O grădină verticală plină de culoare, amenajată în clădirea Balmer Parc, pe strada 445 Park Avenue.
2. Un perete viu recent finalizat, amplasat într-o reşedinţă privată din New York.
3. Aici se poate vedea impactul pe care îl are un perete plin de vegetaţie într-un centru de înfrumuseţare. Îl transformă într-un loc mult mai liniştit şi mai calm.
4. Centrul Lincoln a fost decorat cu această imensă operă de artă vie
5. Unul din restaurantele cele mai populare din SUA, Gustorganics, pe strada 519 Avenue, are nu una, ci două structuri verticale pline de verdeaţă.
6. Grădinile verticale mai au un secret: îi determină pe oameni să îşi ridice privirea din pământ şi să privească spre înalt. Această grădină are vedere spre strada Bedford Avenue din Brooklyn şi poate fi văzută din stradă, de către cei care au un spirit fin al observaţiei.
7. Una din operele minunate ale celor două artiste a fost creată pentru Sera Duggal din Brooklyn. Plantele sunt aşezate în linii de-a lungul peretelui, ceea ce îi oferă peretelui o senzaţie incredibilă de mişcare.

Grădină verticală de un milion de euro

Şi în Milano, designerii au reuşit să combine moda cu frumuseţea naturală şi să creeze cea mai mare grădină verticală din lume.

Grădina este amenajată pe un zid uriaş, cuprinzând un total de 44.000 de plante ce acoperă 1263 de metri pătraţi. A fost inaugurată în 2010, în cadrul complexului comercial Fiordaliso, şi a fost certificată, de către reprezentanţii Guiness Book, drept cea mai mare grădină verticală din lume.

Conceptul îi aparţine arhitectului Francesco Bollani şi echipei sale creative, din care a făcut parte şi un studio de arhitectură din Montpellier, Franţa.

Recordul anterior era deţinut de o grădină din Madrid, care acoperea 844 de metri pătraţi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram